Lentokoneen katoamismysteeri selvisi yli 50 vuoden jälkeen Yhdysvalloissa

Yli 50 vuotta kadoksissa olleen lentokoneen jäänteiden epäillään löytyneen järven pohjasta 1:36
Katso videolta, miltä vedenpohjassa makaava hylky näyttää.

Yli viisi vuosikymmentä kateissa olleen lentokoneen jäänteiden epäillään löytyneen järven pohjasta Yhdysvalloissa.

Vedenalaisiin etsintöihin erikoistunut yritys kertoo löytäneensä 53 vuotta sitten kadonneen yksityislentokoneen New Yorkin ja Vermontin osavaltioiden rajalla sijaitsevasta Champlainjärvestä.

Yksityiskone katosi tammikuussa 1971 pian sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Vermontin Burlingtonin lentokentältä huonoissa sääolosuhteissa. Kymmenpaikkaisessa Jet Commander -koneessa oli kyydissä kaksi miehistön jäsentä ja kolme kehittämisyrityksen työntekijää.

Hylyn, jonka arvellaan olevan kadonnut kone, kerrotaan löytyneen läheltä koneen katoamispaikkaa noin 60 metrin syvyydestä.

Etsintäryhmää johtanut Garry Kozak sanoi uutistoimisto AP:lle, että todisteiden mukaan kyseessä on 99 prosentin varmuudella sama kone, joka katosi viisi vuosikymmentä sitten.

Konetta etsittiin heti onnettomuuden jälkeen, mutta järven jäätyminen esti vedenalaiset etsinnät. Jäiden sulettua koneen hylkyä etsittiin veden alta, mutta tuloksetta.

Kozakin mukaan koneen hylkyä on etsitty ainakin 17 kertaa vuosikymmenten aikana.

Kozak on erikoistunut hylkyjen etsimiseen. Vuonna 2012 Kozak oli osa ryhmää, joka löysi toisen maailmansodan aikaisen saksalaisen sukellusveneen Massachusettsin rannikolla.

Yhdysvaltojen kansallisen liikenneturvallisuuslautakunnan (NTSB) kerrotaan selvittävän asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat