Lento-onnettomuudessa menehtynyt Emiliano Sala saattoi kuolla jo ennen koneen syöksymistä mereen – ruumiista tehtiin järkyttävä löytö

1:24
Videolla Emiliano Salan muistohetki Mestarien liigassa.

Emiliano Sala menehtyi alkuvuonna lento-onnettomuudessa, kun hän oli matkalla uuteen seuraansa Cardiffiin. Salan ruumiista löydettiin korkeita määriä hiilimonoksidia, kertoo nyt BBC.

Konetta lentäneen David Ibbotsonin ruumista ei olla toistaiseksi löydetty. Ilmailuonnettomuuksien tutkimusvirasto AAIB:n tuore raportti kertoo, että myös Ibbotson olisi altistunut häälle. Salan veressä ollut korkea häkämäärä olisi johtanut tajuttomuuteen ja sydänkohtaukseen tutkimuksen mukaan. 

Mereen syöksyneen lentokoneen tyyppi tuottaa korkeita hiilimonoksidimääriä. Se kulkee normaalisti ulos lentokoneesta, mutta huonot tiivisteet tai vuodot voivat mahdollistaa sen kulun matkustamoon. Useita laitteita on olemassa, jotka ilmoittavat pilotille hiilimonoksidin olemassaolosta. Ne eivät ole AAIB:n mukaan pakollisia, mutta ne voivat ilmoittaa pilottia tai matkustajia mahdollisesta tappavasta uhasta.

– Perhe uskoo, että koneen perusteellinen tekninen tutkinta on tarpeen. Perheen ja yleisön tulee tietää, kuinka hiilimonoksidi pääsi sisään matkustamoon. Turvallisen ilmailun tulevaisuus on siitä kiinni, kuinka paljon asiasta saadaan lisätietoa, Salan perheen edustaja Daniel Machover sanoi.

Tapauksen tutkinta jatkuu ja raportti saadaan toivon mukaan kokonaisuudessaan vuoden 2020 alkupuolella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja