Lennot ei-minnekään villitsevät maailmalla – Australiassa liput myytiin hetkessä loppuun, Taiwanissa lähdettiin jo lentoon

Seitsemän tunnin lento ei-minnekään myi loppuun 10 minuutissa 2:27
Katso video: CNN kertoi Australian erikoisesta lentovillityksestä

Kun rajavalvontaa on koronaviruspandemian vuoksi kiristetty, ovat matkailunhimoiset keksineet uuden tavan tyydyttää nälkäänsä: Nyt lennetään pelkästä lentämisen ilosta. Lentokone lähtee samalta lentokentältä kuin mille se laskeutuu.

Ensimakua uuteen ilmiöön saatiin tällä viikolla Australiasta, jossa lentoyhtiö Quantas myi seitsemän tunnin lennon ”ei-minnekään” loppuun kymmenessä minuutissa. Lento lennetään 10. lokakuuta.

Puolestaan Taiwanissa on jo tänään lennetty lento, joka palasi samalle kentälle, josta se lähti, kertoo uutistoimisto Reuters. Taiwanilainen lentoyhtiö Tigerair Taiwan lennätti noin 120 matkustajaa ihailemaan Etelä-Koreassa sijaitsevaa Jeju-nimistä lomasaarta, vaikka itse saarelle ei päässytkään nauttimaan auringosta. Rantaloman sijaan kone lensi takaisin lähtöpaikkaansa

"Hyvä diili"

Lennon tarkoituksena on antaa ihmisille maistiaisia normaalista elämästä koronapandemian aikana. Puolestaan lentoyhtiö hyötyy ”maisemalennoista” pitämällä samalla lentohenkilöstönsä lentokykyä yllä.

– En ole päässyt ulkomaille pitkään aikaan ja tämä tapahtuma tuntui erityisen tärkeältä. Tämä oli todella hyvä diili, matkustajana lennolla ollut Chen Shu-tzu, 43, kertoi.

Rajavalvonnan kiristäminen on aiheuttanut alueella 97,5 prosentin pudotuksen kansainvälisessä lentoliikenteessä, kertoo Association of Asia Pacific Airlines. Puolestaan Taiwanin sisällä lentoliikenne on lähtenyt reippaaseen kasvuun.

Lue myös:

    Uusimmat