Lennart Petrell sai vanhoilta HIFK-pelaajilta oppia – löysi kulkuset teipattuna kypäräänsä

HIFK:n vanha kapteeni Lennart Petrell sanoi, että hän aikoo opettaa seuraperinteitä uudelle kapteenille Jere Salliselle. 

Petrellillä on eväät HIFK-ikoniksi, joka haluaa jättää hyvän perinnön jatkajalleen. Sallinen on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti, joka pelaa ensimmäistä kertaa HIFK:ssa. 

– Jeren kanssa on juteltu välillä syvällisiäkin asioita, Petrell kertoi. 

Kulkuset kypärään

Petrell sanoi, että hän aikoo käydä Sallisen kanssa HIFK:n seuraperinteeseen liittyviä asioita. Hän sai itse kosketuksen niihin jo nuorena miehenä 2000-luvulla noustessaan edustusjoukkueeseen. 

Petrell oli kiertoharjoituksissa tarjoamassa syöttöpaikkaa pakille, kun raiteiltaan eksynyt Ville Viitaluoma törmäsi häneen. Muilla oli hauskaa. 

– Kaikki näkivät mitä tapahtui, Ville enemmän pyöri siinä tiellä. Onneksi ei ollut toisinpäin. 

Seuraavana päivänä Petrell ei löytänyt kypäräänsä mistään. Joku sanoi, että se on viety jo kaukalon laidalle. Kypärä löytyikin keskiympyrästä. Siihen oli teipattu kulkuset, että muut huomaavat ajoissa junnun liikkeet. 

– Oli hauska lopputreeni. Tuli sellainen fiilis, että olen osa porukkaa. Se on tärkeää, sillä kaikkia aina jännittää uudessa koulu- tai työpaikassa. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Lukeeko Sallinen lampaita ja leijonia?

Jere Sallinenkin on osannut hengenkohotuksen periaatteet. Kevään menestyksellisissä MM-kisoissa hän luki joukkueelle Iltalehden lampaat ja leijonat -palstaan. 

– Siitä tuli vähän sellainen oma juttu, joka nosti joukkueen henkeä, Sallinen muistelee. 

Sallinen ei kuitenkaan lupaa tehdä vastaavaa temppua HIFK:ssa. 

– Kyllä seurajoukkueessakin on mahdollista saada samanlainen henki aikaan kuin maajoukkueessa, Sallinen vakuuttaa. 



Lue myös:

    Uusimmat