Mainos

HIFK:n pitkäaikainen kapteeni otti raskaasti valmentajan kovan päätöksen C-kirjaimen riisumisesta: "Miljoona asiaa pyöri päässä"

Videolla HIFK iskee ottelun avausmaalin vain kuudessa sekunnissa.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen teki kovan ratkaisun, kun hän otti kapteenin arvon pois pitkäaikaiselta HIFK-hyökkääjältä Lennart Petrelliltä. Mitä Petrell, uusi kapteeni Jere Sallinen ja Pikkarainen ajattelvat isosta muutoksesta?

Lennart Petrell kävelee Helsingin jäähallin kahvioon hymyilevänä niin kuin aina, vaikka viime viikolla tapahtui jotain, joka sai muljahtelun aikaan hänen kaiken kokeneissa ammattilaiskiekkoilijan sisuskaluissaan. 

Petrell, 35, on noussut vuosien varrella isoksi HIFK-hahmoksi, suosikkipersoonaksi, johon kulminoituu paljon perinteikkään suurseuran jatkumoa. 

Hänen rinnastaan kukaan ei pysty repimään HIFK-sydäntä, mutta viime viikolla siitä vietiin kapteenin C-kirjain. HIFK ilmoitti, että kapteenin tehtäviä hoitaa tästä lähtien Jere Sallinen, joka siirtyi täksi kaudeksi seuraan. 

Petrell ehti hoitaa kunniakasta tehtävää kaksi kokonaista kautta ja alkukauden. 

– Kyllä siinä miljoona asiaa pyöri mielessä, Petrell tunnustaa. 

– Mutta on ollut kunnia-asia olla kapteenina HIFK:ssa. Sitä minulta ei kukaan vie pois. Ei kapteenin homma määritä minua jääkiekkoilijana tai ihmisenä. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Ei varmasti helppo paikka"

Aloite kapteeninvaihdosta tuli suoraan päävalmentaja Jarno Pikkaraiselta. Tarkoituksena oli saada enemmän irti Petrellistä, jonka alkukausi on ollut pettymys. Hän on saanut aikaiseksi vain yhden syöttöpisteen 18 ottelussa. 

Keskusteluja valmennuksen kanssa pelistä oli käyty jo aiemmin. 

– Ei tämä ratkaisu ollut varmasti Pikellekään helppo paikka, Petrell myöntää. 

– Kaikenlaisia tilanteita tulee kuitenkin aina eteen joukkueessa. Ne käydään läpi ja jatketaan matkaa. Ei tämä ensimmäinen kerta ole tämänkään seuran historiassa, kun kapteeni vaihtuu. 

Petrell jatkaa kuitenkin varakapteenina, kuten kaudella 2016–17. 

– Nyt minulla on isompi vapaus keskittyä omaan peliini. Ajauduin vain huonoon kierteeseen. Kun olen alisuorittanut, olen vaan yrittänyt korjata sitä yrittämällä lisää. 

Petrell vakuuttaa olevansa edelleen hyvässä fyysisessä kunnossa ja pääsevänsä edelleen luistimilla liikkeelle SM-liigan edellyttämällä tasolla. 

– Tietyllä tavalla ajatus voi selkeytyä iän karttuessa. Jos vaikka katsoi jotain Santalan Tommia viime kaudella. Ei hän ollut kaukalon nopein, mutta pää toimi. 

(Juttu jatkuu kuva jälkeen)

"Ristiriitaiset tunnelmat"

HIFK saa ensiluokkaisen johtahahmon Petrellin tilalle. Jere Sallinen oli ensimmäisen kerran kapteenina jo Bluesin C-junnuissa. 

Sallinen vaikuttaa vähän vaivaantuneelta, kun kertoo monen kuvailleen häntä luontaiseksi johtajatyypiksi. 

– Täysin puskista valinta tuli. Tunnelmat olivat vähän ristiriitaiset, mutta otin kapteenin homman, kun sitä tarjottiin. 

Sallinen muistutti kuitenkin, että Petrell on edelleen iso osa kapteenistoa. Häneltä on opittavissa paljon oikeista arvoista, kuten avoimmuudesta ja rehellisyydestä.  

Sallinen oli jopa kapteenina kahtena kautena Ruotsin Örebrossa. 

– Se oli vähän erilaista, kun joutui toimimaan vieraalla kielellä. Yritin sielläkin vaan olla omana itsenä. 

"Joskus vaikeitakin päätöksiä"

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoo, että Petrell ymmärsi ratkaisun, kun sen hänelle perusteli. 

– Kivoja päätöksiä on kiva tehdä, mutta joskus pitää niitä vaikeitakin. Ne pitää käydä vaan läpi ja saada sitä kautta joukkueelle paras mahdollinen hyöty, Pikkarainen sanoo. 

Pikkaraisen mielestä nyt on tärkeää rauhoittaa Petrellin peli. Hänellä on vielä annettavaa HIFK:lle. 

– Lennu on joukkueen ja seuran mies. 

HIFK kohtaa kotihallissa Rauman Lukon keskiviikkona kello 18.30. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja