Lelua järvestä pelastamaan lähtenyt mies oli hukkua Hollolassa – tielle pysäköidyt autot viivästyttivät palomiesten pääsyä rannalle, sup-lautailija meloi hätiin

Mies uupui uidessaan kiinni lapselta karannutta uimapatjaa ja oli hukkua Messilässä – sup-lautailija pelasti miehen hengen 1:26
Sivulliset pelastivat kumilelua järvestä hakemaan lähteneen miehen Messilässä perjantaina.

Messilän uimarannalla Hollolassa sattui toissapäivänä vakava läheltä piti -tilanne, kun lapsen lelua järvestä uiden hakemaan lähtenyt mies uupui eivätkä pelastusmiehet päässeet paikalle. Onneksi mies sai apua lähellä olleelta sup-lautailijalta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun rannalla vanhempiensa kanssa ollut lapsi karkuutti kumisen uimapatjansa veteen ja tapahtumat nähnyt mies lähti uimaan sitä kiinni. Väsymys yllätti miehen kuitenkin kesken pelastusretken.

Miehen avuksi hälytetty pelastushenkilökunta ei päässyt tuomaan venettään rantaan pelastustielle pysäköityjen autojen vuoksi. Pelastusreittejä ei ollut merkattu uimarannan pysäköintipaikalle.

Onni onnettomuudessa oli, että lähistöllä ollut sup-lautailija ehti hätiin.

–Siinä oli ollut selkeä hengenvaara, mutta onneksi paikalla oli sup-lautailija ja hän oli saanut henkilön rantaan ennen kuin meidän apuamme tarvittiin, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Pertti Vesaaja kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Pelastustielle parkkeerataan joskus tietoisesti

Pertti Vesaaja toteaa, että aina pelastustielle pysäköinti ei ole tahatonta.

– Joskus on kyse ajattelemattomuudesta ja joskus ihan tietoisesti rikotaan sääntöjä. Kun tuntuu, että tilaa on ja on hyvä paikka pysäköidä, niin siihen pysäköidään, mutta ei välttämättä oteta huomioon sitä, että hetken päästä saattaa olla avun tarve. 

Camping Messilän yrittäjä Hannu Yrjölä kertoo, että uimarannan pelastustie on nyt asianmukaisesti aidattu. Se ei ole kuitenkaan estänyt luvatonta pysäköintiä täysin.

– Laittetiin tämmöiset aidat tähän, että tähän ei parkeerattaisi, mutta taas yksi autoilija, joka katsoi, että tämä on sopiva paikka, jätti auton siihen.

Hätäilmoitukset lisääntyneet koronarajoitusten purun myötä

Hätäkeskuslaitoksiin on tullut tänä vuonna lähes 20 000 ilmoitusta tavallista vähemmän. Määrä on kuitenkin lähtenyt kasvuun koronarajoitusten purkamisen jälkeen.

Lämpimät uimavedet ovat saaneet ihmiset hakeutumaan etenkin vesille. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton mukaan Suomessa on tänä vuonna hukkunut jo ainakin 59 ihmistä. Viimeksi tietoon tuli kaksi hukkumistapausta eiliseltä.

Koronarajoitusten purkaminen on lisännyt hätäilmoituksia 2:12
Koronarajoitusten purku on lisännyt hätäkeskusten hälytystehtäviä. Katso MTV Uutisten juttu aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat