Leijonien päätösvastustajalle lyötiin painetta – nyt vaaditaan sankaritekoja

Saksa otti huipputärkeän 7-2-voiton Unkarista jääkiekon MM-kisojen A-lohkossa Tampereella sunnuntaina.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Itävalta to 16.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ennakkosuosikki ratkaisi ottelun iskemällä kolme maalia vajaaseen kolmeen minuuttiin toisen erän loppupuolella – tämä toi Saksalle 4-0-johdon (video alla). Varsinkin Nico Sturm (2+0) oli pelipäällä.

Pääkuvan video: Saksan Maksymilian Szuber lähti isoista ovista ulos sikamaisen kyynärpäätaklauksen jälkeen toisessa erässä.

Saksa nousi voiton myötä yhdeksään pisteeseen ja lohkon neljännellä sijalle ohi sitä ottelun vähemmän pelanneen Tanskan (8 pistettä). Saksa kohtaa vielä tiistaina Ranskan, Tanska puolestaan Ruotsin ja Suomen alkuviikon aikana. Tiistain ottelu on Leijonille viimeinen alkulohkossa.

Helpomman loppuohjelman lisäksi Saksa voitti Tanskan keskinäisessä ottelussa 6-4, joten Tanskalle ei riitä edes tasapisteet tässä vertailussa.