Leijonien Mika Kortelainen kommentoi kohulausuntoaan: "Sanankäyttöni oli huonoa, mutta teko oli törkeä"

C Moren asiantuntijat tyrmäävät törkytaklauksen 1:59

C Moren CHL-studiossa sunnuntaina vieraillut Mika Kortelainen on pahoitellut tulista kommenttiaan liittyen JYPin Markus Jokisen loukkaantumiseen.

Pääkuvan videolla Marshallin törkeä taklaus Jokiseen ja Kortelaisen kohua herättänyt reaktio tilanteeseen.

Jokisen ottelu päättyi aivan JYPin Banska Bystrica -matsin loppuhetkillä, kun vierasjoukkueen Benjamin Marshall taklasi tätä rumasti päähän. Jään pinnassa lähes tiedottomana hetken maannut Jokinen talutettiin pukusuojaan, kun Marshall sai tempustaan suihkukomennuksen.

Leijonien joukkueenjohtajaksi toukokuussa valittu Kortelainen tulistui taklauksesta ja näytti sen studiossa ottelun jälkeen.

– Kyllähän tuossa pitäisi tulla "old school" -käytäntöön, tuosta pitäisi painaa niin huolella turpaan tota jätkää, että hän saisi itsekin aivotärähdyksen. Se olisi täysin oikein, Kortelainen kommentoi tunnekuohussaan.

Kommentti herätti paljon huomiota mediassa, ja Jääkiekkoliitto sanoutui irti lausunnosta maanantaina.

Nyt Kortelainenkin tunnustaa tehneensä virheen.

– Käsi pystyyn virheen merkiksi. Tunteessa sanoin sellaista asiaa, jota en kirjaimellisesti niin tarkoittanut, Kortelainen kommentoi MTV Sportille.

– Pointtini oli se, että minulla oli huoli JYPin pelaajan puolesta. Häntä käsiteltiin törkeästi, ja tuollainen pitäisi saada kitkettyä pois.

Kortelainen tunnustaa, että tilanteen rajuus sai hänet kierroksille. Varsinkin Jokisen näkeminen jään pinnassa silmät selällään meni tunteisiin.

– Sanankäyttö oli huonoa, mutta teko oli törkeä ja sellaisessa tilanteessa – kaksi minuuttia jäljellä ja tilanne 5-0 – se ei kuulu todellakaan peliin. Se oli tahallinen vahingoittaminen, Kortelainen summaa.

JYP voitti ottelun 6-0.

Lue myös:

    Uusimmat