Leijonatähti Noora Räty kommentoi paluutaan naisjääkiekon pariin: "Olin eksyksissä"

Naisleijonien maalivahti Noora Räty kommentoi IIHF:n verkkosivuilla kokemuksiaan miesjääkiekosta.

28-vuotias Räty pelaa nykyisin pekingiläisen Kunlun Red Starin maalilla, mutta edelliset kolme kautta vierähtivät suomalaisissa miesseurajoukkueissa. Kokenut maalivahti pelasi parhaimmillaan Mestis-tasolla.

Räty kertoi IIHF:n verkkosivuilla, että hän todella nautti kyseisistä vuosista.

– Pelasin miesten jääkiekkoa vuosia ja rakastin sitä. Rakastin vauhtia, nopeutta ja fyysisyyttä. Mitä enemmän pysäytit kiekkoja, sitä enemmän he kunnioittivat sinua, maalivahti avasi kokemuksiaan.

Kolme kautta miesten jääkiekon parissa kehittivät Rädystä entistä paremman maalivahdin. Paluu naisjääkiekon pariin ei ollut kuitenkaan sen jälkeen helppoa.

– Kun tulin takaisin naisjääkiekon pariin, olin eksyksissä, koska se on erilaista. Minun täytyy seurata käyttäytymistäni tyttöjen kanssa. Se, miten käyttäydyin jätkien kanssa, ei välttämättä toimi tyttöjen kanssa. Jätkien kanssa voit olla todella suoraviivainen, mutta tyttöjen kanssa sinun täytyy olla hieman varovainen sanojesi kanssa, Räty kommentoi.

Naisleijonien tähtimaalivahti on parhaillaan mukana Pyeongchangin olympialaisissa. Hän loisti Suomen maalilla avausottelussa, kun hän pysäytti peräti 39 laukausta 1-3-tappiossa Yhdysvaltoja vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat