Mainos

Lehtolaisen dekkarista näytelmä Jyväskylän kaupunginteatteriin

Kirjailija Leena Lehtolaisen dekkariin perustuva näytelmä Ennen lähtöä saa kantaesityksensä Jyväskylän kaupunginteatterissa 20. syyskuuta. Dekkari on suomalaisessa teatterissa harvinainen laji. Näyttämöversiossa korostuvat yhteiskunnalliset valtasuhteet.

Dekkarin ovat näyttämölle dramatisoineet Hannele Ruotsalo ja Ilkka Laasonen. Laasonen myös ohjaa esityksen. Rikospoliisi Maria Kallionroolissa nähdään Marjaana Kuusniemi.

Ennen lähtöä -näytelmän rikospoliisi Maria Kallio tuli viime kevään aikana monille tutuksi myös MTV3:n poliisisarjasta.

Teatteri karsiin kulujaanJyväskylän kaupunki karsi kovalla kädellä menojaan tänä vuonna. Nämä leikkaukset näkyvät selvästi myös teatterin toiminnassa. Normaalisti kaupunginteatteri on tuottanut neljä uutuutta kaudessa, mutta säästöjen vuoksi ensi-iltoja valmistuu vain kaksi. Ennen lähtöä -näytelmän ohella ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterissa saa Juha Jokelan Mobile Horror -näytelmä. Lokakuussa teatterin pienelle näyttämölle ehtii myös Einari Vuorelan runoihin perustuva laulu- ja runoilta.

Uutuusnäytelmien ohella teatteri tukeutuu vanhoihin suosikkinäytelmiinsä ja yrittää haalia uutta yleisöä Keski-Suomen ulkopuolelta. Ohjelmistossa säilyvät mm. Täällä Pohjatähden alla, Piukat paikat, Hätä ei lue lakia ja Nukkekoti.

Teatterinjohtaja Aila Lavasteen mukaan kaupunginteatteri selviää tästä kaudesta, mutta kauan näin ei voida jatkaa. Uusi hallinto- ja talousjohtaja Hannu Hakala sanoo, että uutuuksien karsiminen yksipuolistaa ohjelmistoa ja heikentää teatterin riskinottokykyä. Molemmat vetäjät uskovat, että nykytilanne ei jää pysyväksi, vaan teatterille löydetään tarvittava rahoitus.

Hakala aloitti työnsä Jyväskylässä elokuun alussa. Hän työskenteli vuosina 2000-2002 Porin jazzjuhlien toimitusjohtajana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.