Lehti väittää: Suomen tiedustelu salakuunteli Trumpin ja Putinin kahdenkeskistä keskustelua Helsingissä

Yhdysvaltalainen Washington Times -lehti arvioi, että Suomi olisi salakuunnellut suurvaltojen presidenttien heinäkuista tapaamista Helsingissä ja jakanut tiedot amerikkalaistiedustelulle.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat viime kesänä Helsingissä järjestetyssä kokouksessa. Yhdysvaltalaisen Washington Times -lehden mukaan Suomi olisi salakuunnellut johtajien kahdenvälistä keskustelua.

Lehti väittää tiedustelulähteisiinsä nojaten, että huoneeseen oli todennäköisesti piilotettu ääntä tallentavia laitteita. Näin tieto kahdenvälisen keskustelun sisällöstä saattaa olla jo yhdysvaltalaisten tiedusteluorganisaatioiden tiedossa.

– On enemmän kuin kuviteltavissa, että Suomen tiedustelu oli mikittänyt huoneen. He ovat todennäköisesti voineet jakaa käydyn keskustelun sisällön suoraan CIA:lle tai henkilöille, jotka ovat yhteyksissä yhdysvaltalaisen tiedustelun edustajiin, sanoi yksi nimettömänä pysyttelevistä lähteistä.

Trumpin ja Putinin lisäksi huoneessa heidän seurassaan oli ainoastaan tulkki.

Washington Times -lehden linjaa luonnehditaan konservatiiviseksi ja republikaaneja myötäileväksi.

UM: Ei nauhoiteta

Suomen ulkoministeriöstä ei kommentoitu lauantaina lehden väitteitä STT:lle vaan viitattiin ministeriön aiempaan lausuntoon.

Kesällä ministeriön viestintäosastolta tähdennettiin Ilta-Sanomille, että diplomaattisten keskustelujen nauhoittamattomuus on sääntö, jota Suomi noudattaa sekä omissa neuvotteluissaan että tarjotessaan neuvottelutiloja esimerkiksi Trumpin ja Putinin käyttöön.

Suomessa asiasta mainitsi ensiksi Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat