Mainos

Lehti: Sunny Car Center -kohu velloo taas Hämeenlinnassa - kaupunginhallituksen jäsen myönsi Sambia-vuodon

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsen ja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Kari Ilkkala myöntää sittenkin välittäneensä kaupunginhallituksen kokouksen salaisia tietoja Sambiaan Sunny Car Centeriin liittyvässä rahoitusasiassa, kertoo Hämeen Sanomat.

Aiemmin Ilkkala on kieltänyt olevansa Sunny Car Centeristä välitettyjen tietojen vuotaja. Poliisin mukaan Ilkkala oli esitutkinnassa tunnustanut vuodon ja myöntää sen nyt myös Hämeen Sanomille.

Vuoto liittyy Hämeenlinnaan kaavailtuun suureen autokaupankeskuksen, Sunny Car Centerin rahoitukseen, johon liikemies Markku Ritaluoma oli kertonut saaneensa uutta rahaa Sambiasta. Ritaluoma vakuutti kaupunginhallitukselle aiempien rahoitusongelmien jälkeen saaneensa nyt rahoitusta Sambian ex-presidentin leskeltä Regina Chilubalta. Tieto rahoituksesta levisi kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen Sambialaisen verkkolehteen ja johti julkisuusmyllyyn myös suomalaisessa mediassa.

Ritaluoma väitti jo tuolloin, että tietoja oli vuodettu nimenomaa hämeenlinnalaisten luottamushenkilöiden toimesta ja sanoi MTV Uutisten haastattelussa joutuneensa poliittisen pelin pelinappulaksi.

- Harmittaa hyvin paljon. Kyllä se on hyvin ison loven jättänyt mun työlle mitä olen tehnyt neljä vuotta siellä Hämeenlinnassa, Ritaluoma kommentoi syksyllä 2014.

Kaupunkilaisten etu mielessä

Ilkkala sanoo kuitenkin toimineensa prosessissa kaupunkilaisten edun mukaan ja kertoo Ritaluoman antaneen virheellistä tietoa sambialaisrahoituksesta.

- Joko meitä petettiin tai kaupunkiin oltiin tuputtamassa rikollista rahaa. Siinä ei jäänyt minulle muuta kuin äärimmäisen huono vaihtoehto. Saadakseni tämän jotenkin poikki toimitin informaation Sambiaan, Ilkkala kertoo nyt Hämeen Sanomille.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) sanoo puolestaan Ylen haastattelussa ettei Ilkkalalla ei vuototunnustuksen jälkeen enää mahdollisuutta jatkaa Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa. Ilkkala ei itse koe, että hänen tarvitsisi itse erota luottamustehtävistään. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.