Lehti mollasi prinsessan asua kuninkaallisissa häissä – puhkesi lohduttomaan itkuun kesken juhlan: ”Se oli kamala artikkeli”

Britannian vastasyntynyt prinsessa esiteltiin 1:49

Kuninkaalliset ovat suosittu aihe brittimediassa. Heidän elämäänsä ja erityisesti asujaan seurataan tiiviisti ja arvostellaan armotta.

VIDEO: Prinssi William ja herttuatar Catherine saivat keväällä kolmannen lapsensa – näin pienokainen esiteltiin

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen häät olivat kiistatta brittihovin suurin tapahtuma vuonna 2011. Pari vihittiin avioliittoon Westminster Abbeyssa ja häitä seurasi pöyristyttävät kaksi miljardia ihmistä ympäri maailman. Ylen mukaan pelkästään Suomessa häitä katsoi liki 700 000 katsojaa.

Häihin saapui luonnollisesti myös koko muu kuningasperhe, kuten kuningatar Elisabetin lapsenlapset, prinsessat Beatrice ja Eugenie. Siskosten asuvalinnat ovat keränneet vuosien varrella runsaasti huomiota, mutta heihin kohdistunut ryöpytys oli harvinaisen rajua juuri kuninkaallisten häiden aikana.

Prinsessa Beatrice saapui häihin nuden värisessä asukokonaisuudessa. Hänen päässään nähtiin perinteitä kunnioittaen hattu, joka oli eittämättä erikoinen.

Philip Treacyn suunnittelema, rusettimainen päähine sai julman tuomion välittömästi. Tieto julkisesta lynkkauksesta tavoitti myös prinsessat kesken hääjuhlan.

– Beatricesta kirjoitettiin kamala artikkeli, joka pahoitti hänen mielensä, Eugenie muistelee Vogue UK:n haastattelussa.

Eugenie kuvailee, että hänen siskonsa alkoi täristä ja nyyhkyttää Buckinghamin palatsissa järjestetyssä puutarhajuhlassa. Myöhemmin myös Eugenie pahoitti mielensä ja tuolloin Beatrice lohdutti vuorostaan häntä.

Beatricen ja Eugenien vanhemmat ovat prinssi Andrew ja Sarah Ferguson. Eugenie menee itse naimisiin lokakuussa 2018.

Lue myös:

    Uusimmat