Mainos

Lehti: CIA:n raportti arvostelee Tenetiä ja muita johtajia

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun salaisessa raportissa suositellaan, että sisäinen tarkastuslautakunta tutkisi CIA-johtajien rikkomukset ja päättäisi mahdollisista rangaistuksista.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n sisäisen tutkinnan mukaan entinen johtaja George Tenet ja muut korkea-arvoiset virkamiehet ovat vastuussa siitä, ettei terrorismin vastaiseen taisteluun panostettu tarpeeksi ennen syyskuun terrori-iskuja, New York Times kertoo.

Tenetin lisäksi osansa ylitarkastaja John Helgersonin terävästä arvostelusta saa entinen agenttien johtaja James Pavitt. Heidän virkakautensa aikana CIA:ta syytettiin syyskuun terrori-iskuja ja Irakia koskevan tiedustelutoiminnan epäonnistumisesta. Sekä Tenet ja että Pavitt jättivät CIA:n viime vuonna.

Salaiseksi luokiteltu raportti suosittelee, että sisäinen tarkastuslautakunta tutkisi rikkomukset ja päättäisi mahdollisista rangaistuksista, tiedustelulähteet kertoivat New York Timesille. Keskustiedustelupalvelu ei ole virallisesti kommentoinut uutista.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 07.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.