Mainos

Lehdet: Sosiaalituilla elänyt mies keplotteli loistoauton, vei sen Irakiin – tuomio käräjillä

Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut 30-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen osamaksupetoksesta, johon liittyi auton vieminen Irakiin ilman maksamatta siitä erääkään. Tapauksesta uutisoivat Keski-Uusimaa ja Länsiväylä.

Länsiväylän mukaan mies osti tuusulalaisesta autoliikkeestä osamaksulla 31 400 euron hintaisen Audi A4:n joulukuussa 2012. Mies vei auton Irakiin, jonne se katosi. Mies ei maksanut autosta yhtäkään osamaksuerää. Hän kertoi, että hänen kaverinsa oli kolaroinut autoa Irakissa, jonka jälkeen kaveri oli myynyt auton 9000 dollarilla.

Lehti kertoo, että mies tuomittiin korvaamaan osamaksukaupan rahoittaneelle Nordean rahoitusyhtiölle yli 26 000 euroa. Vankeustuomio oli 8 kuukautta ehdollista. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tuomittu on Itä-Suomessa asuva mies, joka kiisti sillä hänen mukaansa teko ei ollut tahallinen ja suunnitelmallinen.

Mies kertoi Länsiväylän mukaan saaneensa edellytykset autokauppaan saatuaan 31 000 dollaria kiinteistökaupasta Australiasta. Oikeudelle mies kertoi eläneensä kaupantekohetkellä  450 euron kuukausittaisella sosiaalituilla ja 950 euron pimeällä, pizzeriasta saadulla palkalla.

Hän selitti kuitenkin oikeudelle joutuneensa lopettamaan työnteon allergian vuoksi, ja muutkin rahat olivat huvenneet peliriippuvuuteen. 

Selitys ei kelvannut käräjäoikeudelle, joka piti tekoa kauttaaltaan suunniteltuna ja törkeänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.