Ruotsin politiikkaviikoilla naisen puukottanut tunnusti tekonsa – iski tarkoituksella naisen kimppuun

Ruotsin politiikkaviikoilla vakava puukotus 1:27
Ruotsin politiikkaviikoilla puukotuksen uhriksi joutunut nainen kuoli myöhemmin sairaalassa.

Ruotsin politiikkaviikoilla eilen puukotettu noin kuusikymppinen nainen on kuollut. Syyttäjän mukaan epäilty puukotti tarkoituksella kyseistä naista. 

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi, että syyttäjän mukaan epäilty 33-vuotias mies oli kohdistanut iskunsa tarkoituksella 64-vuotiaaseen Ing-Marie Wieselgreniin

Wieselgren toimi psykiatrian koordinaattorina Ruotsin kunnallisessa terveydenhuollossa.

Epäilty on tunnustanut tekonsa. 

– Mielenterveys ja Wieselgrenin ammatillinen rooli psykiatrian saralla olivat epäillyn motiivit, sanoo syyttäjä Petra Götell. 

Poliisi ei epäile teosta muita henkilöitä.

Tapahtumien kulkua selvitetään

Eilisillan tapahtumien kulkua vielä selvitetään.

– On vielä epäselvää, kuinka kaikki tapahtui. Onko epäilty tarkoituksella odottanut vai seurannut Wieselgreniä? Se on varmaa, että kohteena oli Wieselgren, Götell sanoo. 

Paikalla ollut uutistoimisto TT:n kuvaaja kertoi eilen, että naista elvytettiin koko ajan ambulanssin tuloon asti. Wieselgren kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.

Puukotuksen jälkeen tekijä pakeni paikalta. Ruotsalaislähteiden mukaan hänet kuitenkin onnistuttiin tönäisemään kumoon ja saamaan kiinni sen jälkeen.

Puukotus tapahtui päivällä lähellä paikkaa, jossa keskustapuolueen puheenjohtajan Annie Lööfin oli tarkoitus pitää lehdistötilaisuus.

Kiistää holokaustin

Aftonbladetin ja Exprenin tietojen mukaan epäillyllä olisi yhteyksiä Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen NMR (Nordiska motståndsrörelsen). Lehtien tietojen mukaan epäilty on osallistunut kyseisen uusnatsijärjestön mielenosoituksiin ja kirjoittanut artikkeleita uusnatsien ylläpitämään Nordfront-sivustolle. 

Mies on oman sosiaalisen median sivuillaan kiistänyt holokaustin tapahtuneen, kirjoittaa Aftonbladet.

Almedalen-viikon alkaessa hän julkaisi sosiaalisessa mediassa haastattelun ja artikkelin koulusurmaajasta, joka 1990-luvulla murhasi useita kymmeniä ihmisiä.

Suojelupoliisi kertoi Aftonbladetille, että esitutkintaa johtaa poliisi, mutta he tekevät tiivistä yhteistyötä.

Poliisi kertoi tänään, että uusnatsiliitokset eivät ole tutkinnan keskiössä.

Lue myös:

    Uusimmat