Lauri Mikkola on Nuorten Leijonien uusi luotsi – Ari-Pekka Selinille päällikkötason pesti

Lauri Mikkola on nimetty Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi. Jääkiekkoliitto kertoi asiasta maanantaina.

Mikkolan sopimus on 1+2-vuotinen. Oulusta lähtöisin olevaa Mikkola on valmentanut kaudesta 2002–03 alkaen Kärppien juniorijoukkueissa ja viime vuosina Liigassa.

Mikkola, 42, toimi Kärppien edustusjoukkueen päävalmentajana kaudella 2021–22. Hän sai potkut samaisen sesongin loppuvaiheilla, kun Lauri Marjamäki korvasi hänet.

Mikael Kotkaniemi on puolestaan Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen uusi päävalmentaja. Kotkaniemen sopimus kattaa kaksi kautta eli hän toimii vuonna 2007 syntyneiden ikäluokan päävalmentajana kauden 2024–25 lopussa pelattaviin alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin asti.

Jukka Holtari toimii jatkossa Jääkiekkoliiton huippu-urheilun asiantuntijana, maajoukkuevalmentajien mentorina. Holtarin tehtäviin kuuluu myös nuoriso- ja A-maajoukkuepelaajien tarkkailu ja heidän läpikäyntinsä päävalmentajien kanssa.

– Näin halutaan vahvistaa maajoukkuepelaajien pelaajakehitystä, liiton tiedotteessa taustoitetaan.

Viime vuosina Leijonien eli A-maajoukkueen apuvalmentajana toiminut Ari-Pekka Selin valittiin Jääkiekkoliiton huippu-urheilun valmennuspäälliköksi. Selinin tehtävänä on pelin ja valmennustoiminnan kehittäminen yhdessä maajoukkuevalmentajien kanssa.

Jääkiekkoliitto on käynnistänyt myös valmennuksen/huippu-urheilujohtajan rekrytointiprosessin.

Lue myös:

    Uusimmat