Lauri Markkanen takoi pisteitä – Susijengi taipui viime hetkillä Liettuan tähdille

MM-kisoihin valmistautuva Suomen miesten koripallomaajoukkue kärsi niukan tappion maaottelussa Liettuaa vastaan. Klaipedassa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueelle lukemin 84–80 (45–43).

Lauri Markkanen teki Susijengille 32 pistettä ja otti 11 levypalloa.

Koripallon suurmaihin lukeutuva Liettua sai voitollaan revanssin, sillä Suomi voitti sen Tampereella 4. elokuuta 81–79. Ja jos oli Markkanen tehokkaana, NBA-tähti piti Liettuaakin pystyssä: Jonas Valanciunas kokosi 21 pistettä, 16 levypalloa ja neljä torjuntaa vain 23 minuutissa. Markkanen pelasi vajaat 30 minuuttia.

Markkasen ohella Suomesta kaksinumeroiseen pistesaldoon ylsi kymmenen pistettä tehnyt Olivier Nkamhoua. Suomi pussitti ottelussa pelitilanneheittonsa 41-prosenttisesti (kolmoset 31-prosenttisesti) ja vapaaheitoista onnistui 68 prosenttia. Liettuan pelitilanneprosentti oli 42, kolmosten prosentti 21 ja vaparitarkkuus 72.

Ottelu oli Susijengille viimeistä edellinen valmistelupeli ennen MM-kisoja. Joukkue kohtaa keskiviikkona Riiassa Latvian. MM-alkulohkonsa Suomi aloittaa 25. elokuuta ottelulla Australiaa vastaan ja kohtaa Japanin Okinawassa pelattavassa lohkossa myös Japanin (27. elokuuta) ja Saksan (29. elokuuta).

Lue myös:

    Uusimmat