Lauri Markkanen kaksinumeroisiin pisteisiin – Clevelandin heikko jakso kostautui pahasti

Koripallon NBA:ssa suomalaispelaaja Lauri Markkasen Cleveland Cavaliers on hävinnyt vieraissa Phoenix Sunsille. Arizonalaiset veivät voiton pistein 101–92.

Cleveland veti pidemmän korren avaus- ja päätöserässä, mutta toisen ja kolmannen neljänneksen huono pistesaldo jätti pahan loven joukkueen kokonaissaaliiseen.

Ottelun kovin pistemies oli Phoenixin Devin Booker, joka upotti yhteensä 27 pistettä. Clevelandin pistekuningas oli 20 pisteen Cedi Osman.

Osmanin onnistui tykitellä koriin puolet kahdestatoista kolmosyrityksestään ja oli ottelun kovin kolmostykki. Phoenixin Bookerilla oli sen sijaan kolmen pisteen heittojen osalta heikompi osumaprosentti, sillä neljästä yrityksestä koriin ei mennyt ainuttakaan.

Markkanen puolestaan upotti kaksi kolmosta ja kaikkiaan 11 pistettä. Kolmosyrityksiä miehelle kertyi yhteensä neljä kappaletta.

Markkanen oli parketilla noin 25 minuutin ajan. Kentällä ollessaan suomalainen nappasi myös yhden levypallon ja teki kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Toinen perättäinen tappio

Tappio oli Clevelandille toinen perättäinen. Päivää aiemmin voiton vei Los Angeles Lakers pistein 113–101.

Cavaliers on pelannut tällä kaudella kaikkiaan seitsemän peliä, joista joukkue on voittanut kolme. Lakers-ottelu katkaisi Clevelandin kolmen voiton putken.

Seuraavaksi Markkanen kohtaa joukkuetovereineen Charlotte Hornetsin. Ohiossa Cavaliersin kotikentällä pelattava ottelu on joukkueiden toinen mittelö tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen päättyi Charlotten voittoon.

Hornets on pelannut tämän kauden aikana kuusi peliä, joista se on voittanut neljä. Charlotten ovat kaataneet tähän mennessä vasta Boston Celtics ja Miami Heat.