Lauri Markkanen alkaa vertyä – LeBron James teki tehoja vastapuolella

Cleveland Cavaliersin perättäisten voittojen sarja NBA-koripalloliigassa katkesi perjantaina kolmeen otteluun. Cavaliers hävisi vieraspelikiertueellaan Los Angeles Lakersille 101–113.

Lauri Markkanen sai ottelussa peliaikaa lähes 32 minuuttia. Aloitusviisikon lisäksi myös takamies Ricky Rubio uurasti pelissä yli puoli tuntia.

Evan Mobley heitti pelissä Cavaliersille 23 pistettä. Takamiehen tontilta Rubio ja Darius Garland kokosivat 18 pisteen saaliin, ja Markkanen sai kolmospaikalta tilastoihinsa 17 pistettä, kolme levypalloa ja syötön.

Markkanen onnistui heitoissaan kauden ensimmäisiä otteluita paremmin. Hän upotti pelitilanneheitot 50 prosentin tarkkuudella ja kolmen pisteen heittoyritykset prosentilla 37,5. Markkanen osui kolmen pisteen heittoviivan takaa kolme kertaa kahdeksasta yrityksestä.

Parin pelin tauolta kehiin palannut supertähti LeBron James oli kotijoukkue Lakersin tehopelaaja. Hän heitti 26 pistettä, kaapi käsiinsä kahdeksan levypaloa ja syötti kahdeksan koria vajaan 38 minuutin peliajalla.

Myös kesällä hankittu vahvistus Russell Westbrook alkaa vähitellen sopeutua Lakersin pelitapaan. Liigan triplatuplavelholle merkittiin ottelusta 19 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä.

Carmelo Anthony vertyi vaihtopenkiltä hyvään 24 pisteen heittovireeseen.