Lauri Marjamäki varoittaa Leijonien olympia-avauksesta: "Äärimmäisen kova mittari"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue avaa Pyeongchangin olympiaurakkansa torstaina ottelulla Saksaa vastaan. Saksaa ei yleisesti listata turnauksen suurimpien suosikkien riviin, mutta Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki varoittaa joukkueen iskukyvystä.

– Kova peli tulee torstaina heti. Saksa voitti Sveitsin harjoituspelissä ja oli viime vuonna omissa MM-kisoissaan kahdeksan joukossa. Se on äärimmäisen kova mittari. Tällä hetkellä meitä ei oikeastaan kiinnosta mikään muu kuin se peli, Marjamäki sanoo MTV Sportille.

Marjamäki luonnehtii Saksaa vastustajana vahvuuksien kautta.

– Äärimmäisen luisteluvoimainen, kurinalainen, puolustaa kentän keskustaa hyvin. Äärimmäisen vahva maalinedustoilla. Siinä on jo paljon sellaisia elementtejä, minkä takia he ovat menestyneet viime vuonna.

Mitkä ovat Marjamäen mielestä Leijonien vahvuudet, ja millainen tunne hänellä on joukkueestaan? Mikä Saksa-ottelussa vaatii paljon valmistautumiselta? Entä mitä sunnuntaisesta 2–0-voittoon päättyneestä Tshekki-harjoitusottelusta otetaan olympiaturnaukseen mukaan? Koko haastattelu ylälaidan videolla.



Lue myös:

    Uusimmat