Mainos

Lauran viisut päättyivät kyyneliin

Suomi jäi jälleen kerran kauaksi Eurovision laulukilpailun kärjestä, vaikka ennakkoäänestykset lupailivat päinvastaista. Eilinen finaalin 20. sija merkitsee Suomelle huilivuotta Euroopan katsotuimmasta viihdekilpailusta. Suomen ehdokassävelmää Addicted to You ja Laura Voutilaisen esiintymistä pidettiin varsin yleisesti mallikkaana niin yleisön, median kuin ulkomaisten artistienkin kesken. Lavalta sädehtinyt energia ei kuitenkaan heijastunut pistetaulukkoon. Epäuskoinen Voutilainen kyynelöi tuloksen valjetessa.

Hämmennyksen ja neljän tunnin yöunen jälkeen hän asteli olosuhteisiin nähden pirtsakkana lehdistön eteen sunnuntaina. -Nyt on taas varma olo, että tästä mennään pää pystyssä eteenpäin, totesi 27-vuotias artisti. Laura jatkaa keikkailua jo tiistaina. Alkavalla viikolla hän myös palaveeraa Addicted to Youn säveltäjän Maki Kolehmaisen kanssa yhteistyön jatkosta.

"Eurovision maakilpailu"

Suomen euroviisuseurueen jäsenet päivittelivät pisteenjakokäytäntöä kisan jälkeen. -Euroviisut ovat nykyisin pikemmin maa- kuin biisikilpailu, luonnehti Voutilaisen levy-yhtiön Warnerin markkinointipäällikkö Petri Eklund. -Yleisenä linjana jatkuu se, että naapurimaat antavat pisteitä toisilleen. Liettuakin antoi täydet pisteet Latvialle, joka sitä ennen oli tasoissa Maltan kanssa, toteaa TV 2:n viisukommentaattori Asko Murtomäki.

Suomen virallisen viisutiimin johtaja Markku Laaksonen Yleisradiosta uskoo, että kisaan räätälöidään muutoksia jatkossa. -Maiden määrä lisääntyy koko ajan, ja pistejaossa aluejutut alkavat ratkaista, pohti Laaksonen. Euroopan yleisradioliitolla EBU:lla on kokous syksyllä, jossa asia aiotaan ottaa esille. -Tutkitaan tilastoja ja otetaan vähän etäisyyttä, tuumii Laaksonen.

Saksa jatkoon 21. sijalta

Nykyisin Euroviisujen osallistujamaita on 24, joista kymmenen parasta pääsee suoraan jatkoon. Säännöissä on kuitenkin merkillinen poikkeus. Viisumittelön suurimmat rahoittajat Britannia, Espanja, Saksa ja Ranska pääsevät aina jatkoon - oli sijoitus mikä hyvänsä. Jos kaikki "neljä suurta" sijoittuvat pistejaossa kymmenen parhaan joukkoon, niin silloin jatkoon lasketaan myös maat sijaluvuilla 11.-14. Nyt Saksa jäi Tallinnan-finaalissa Suomen kannoille, mutta maa on kuitenkin mukana Latvian isännöimissä kisoissa ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Lauran esitys oli sitä luokkaa, että me olisimme ansainneet huomattavasti paremman sijoituksen, ja sitä odotettiinkin kaikin tavoin. Koska viisut menivät nyt näin pieleen, niin kyllä tässä jokainen vähän ihmettelee, että mitä todella tapahtui, sanoo Suomen raadin puheenjohtaja Markku Veijalainen pestessään Euroviisujen jälkipyykkiä.

Katso Markku Veijalaisen haastattelu
(Huomenta Suomi 27.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.