Lauda: Ferrarin tallipeli fiksua

Formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari Niki Lauda kehuu Ferrari-tallia siitä, miten Kiinan GP:n tallipeli toteutettiin.

Kimi Räikkönen hidasti kierrosaikaansa 2 sekunnilla toista varikkokäyntiään edeltävällä ja seuraavalla kierroksella, jotta Felipe Massa pääsi lähietäisyydelle. Ferrarit ajoivat 10 kierrosta peräkkäin, kunnes Räikkönen hidasti uudestaan kierrosvauhtiaan 2 sekunnilla, jolloin Massa nousi tallikaverinsa edelle.

- Minulle tämä oli täysin loogista. Jos minulla olisi kaksi autoa, joista yksi voisi yhä voittaa maailmanmestaruuden ja toinen ei, niin tekisin sen toisen hidastamisen fiksusti. Ja tänään se tehtiin fiksusti. Sellainen kuuluu formula ykkösiin, kun tallissa on kaksi autoa. Tuloksen täytyy olla tällainen, koska se on loogista ja yleisö ymmärtää sen, Lauda totesi RTL:lle.

Vielä vuonna 2002 Ferrari ei osannut hoitaa asiaa näin tyylikkäästi, kun Itävallan GP:ssä Rubens Barrichello joutui tallipäällikkö Jean Todtin määräyksestä päästämään Michael Schumacherin edelleen.

- Kun Barrichello jarrutti vähän ennen maalilinjaa, näytti se todella typerältä, Lauda muisteli.

Sen tapauksen seurauksena Kansainvälinen autoliitto FIA kielsi tallimääräykset formula ykkösistä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat