Lastentarhanopettaja tuomittiin 5-vuotiaan pahoinpitelystä Kauniaisissa

Lastentarhanopettaja tuomittiin sakkoihin 5-vuotiaan tytön pahoinpitelystä Kauniaisissa Uudellamaalla.

Tyttö oli tullut päiväkotiinsa myöhässä viime vuoden maaliskuussa. Oma päiväkotiryhmä oli jo lähtenyt kirjastovierailulle, joten tyttö jäi päiväkotiin.

Päiväkotipäivän jälkeen äiti huomasi, että tytön polvissa ja käsivarressa oli mustelmia ja toisessa korvassa kuivunutta verta. Lääkäri totesi seuraavana päivänä, että käsivarressa oli yksi mustelma ja korvassa kuivunutta verta ja haava.

Äidin mukaan tyttö kertoi, että tälle aiemmin tuntematon lastentarhanopettaja oli sanonut "turpa kiinni", kun kenkiä laitettiin jalkaan.

Kyseinen, naispuolinen lastentarhanopettaja kertoi, että hänen piti pukea ulkovaatteet tytölle samalla, kun hänen oma esikouluryhmänsä odotti. Hän kertoi olleensa tuona päivänä stressaantunut päiväkodin henkilöstötilanteen takia. Tyttö vastusteli pukemista, mutta lastentarhanopettaja ei kertomansa mukaan tiennyt, miten tyttö oli loukannut korvansa ja saanut mustelmia.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus kuitenkin totesi, että lastentarhanopettaja oli pahoinpidellyt tyttöä pitämällä tätä korvasta, vetämällä käsivarresta ja pitelemällä käsiä ja jalkoja yhdessä pukemisen yhteydessä.

Oikeuden mukaan lastentarhanopettaja oli ylittänyt hyväksyttävyyden rajat. Vaikka lastentarhanopettajan tarkoituksena ei ollut aiheuttaa vahinkoa, hänen olisi tullut ymmärtää, että hänen toiminnastaan voi näin seurata, oikeus totesi.

52-vuotias lastentarhanopettaja tuomittiin keskiviikkona pahoinpitelystä 25 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan tulee maksettavaa 700 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan korvauksia tytölle 300 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat