Mainos

Lasten hätä sai paavin kyyneliin Filippiineillä

Manilassa Filippiineillä pidettiin tänään maailman suurin jumalanpalvelus, kun liki kuusi miljoonaa ihmistä kokoontui sateesta huolimatta kuulemaan paavi Franciscuksen ulkoilmamessua.

Edellinen ennätys oli vuodelta 1995, kun liki viisi miljoonaa ihmistä tuli kuulemaan paavi Johannes Paavalia.  

– Filippiinit on Aasian katolisin maa. Se on jo itsessään erityinen lahja Jumalalta: siunaus, paavi sanoi saarnassaan.  

Paavi kehotti messussaan filippiiniläisiä myös taistelemaan köyhyyttä, tietämättömyyttä ja korruptiota vastaan. Paavi on pitänyt teemoja esillä heti vierailunsa avauspuheesta saakka, jossa hän kehotti Filippiinien poliitikkoja puuttumaan maan "valtavaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, joka on skandaali".  

Liki neljännes Filippiinien väestöstä elää köyhyydessä.  
  
"Hän ei kysynyt sanoilla vaan kyynelillä"  
  
Jo aikaisemmin päivällä paavi kiinnitti huomiota lasten hätään, kun kadulta pelastettu 12-vuotias Glyzelle Iris Palomar yllätti nuorten tapaamisessa kysymyksellä, joka sai paavin kyyneliin.  

–Monet lapset joutuvat vanhempiensa hylkäämiksi, heistä tulee uhreja ja heille tapahtuu pahoja asioita: prostituutiota ja huumeita. Miksi Jumala antaa tämän tapahtua, vaikka se ei ole lasten syy? Miksi niin harvat haluavat auttaa meitä, Palomar sanoi ja purskahti itkuun.  

Silminnähden liikuttunut paavi hylkäsi heti ennalta valmistellun protokollan ja halasi tyttöä sekä vastasi laajasti tämän kysymykseen.  

– Hän oli ainoa, joka kysyi asioita, joihin ei ole vastausta. Hän ei edes pystynyt kysymään niitä sanoilla, vaan kyynelillään, paavi sanoi.  

– Kysyn nyt teiltä: oletteko oppineet itkemään nähdessänne nälkäisen lapsen, katulapsen joka käyttää huumeita, kodittoman lapsen, hylätyn lapsen, hyväksikäytetyn lapsen, lapsen jota yhteiskunta pitää orjanaan, paavi jyrisi.  

YK:n arvioiden mukaan Filippiineillä on 1,2 miljoonaa katulasta. Kansalaisjärjestöjen arvioiden mukaan yli 35 prosenttia maan lapsista elää köyhyydessä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.