Lasta elvytettiin rannalla Vantaalla – liikuntajohtaja vetoaa vakavana: "Vanhempien tehtävä on tarkkailla lapsia vedessä"

Lapsi oli lähellä hukkua keskiviikkona Kuusijärven rannalla Vantaalla. Äiti oli lastensa kanssa uimarannalla ja yksi lapsista katosi äidin näköpiiristä.

Lapsi löydettiin vedestä elottomana ja sivullinen onnistui nostamaan lapsen laiturille. Lapsen uimataidosta ei ole varmaa tietoa, eikä elottomuuden syytä tiedetä. Vantaan uimavalvojat aloittivat elvytyksen ja lapsi pelastui.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti vetoaa vahvasti vanhempiin, että he tarkkailevat lapsiaan vedessä. Osa lapsista voi olla vielä uimataidottomia ja he saattavat jäädä vanhempien näköpiirin ulottumattomiin.

– Tämä on vakava vetoomus kaikille vanhemmille, että he tarkkailevat lapsiaan jatkuvasti vedessä.

Kallislahti haluaa selventää vanhempien ja uimavalvojien rooleja.

– Ensisijainen vastuu lapsista on vanhemmilla. Valvojien tehtävä on varmistaa rannan toiminnan turvallisuutta, erityisesti kriisitilanteissa, omalla osaamisellaan ja asiantuntemuksellaan.

Kallislahti kertoo rannoilla olevan kesän aikana tyypillisesti useita tapahtumia, myös läheltä piti -tilanteita, joissa uinninvalvojat joutuvat toimimaan tai myös noutamaan uimareita vedestä. Hän vakuuttaa, että rantojen valvonta on kunnossa.

– Valvonta tehdään täydellä kapasiteetilla tällä hetkellä. Vanhemmilla on joka tapauksessa täysi vastuu lapsista vedessä.

Katso myös video: 

4:48
Katso videolta ammattilaisen ohjeet, miten arkisia apuvälineitä voi käyttää hukkumisvaarassa olevan pelastamiseen.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja