Mainos

Laskeudu huumetunneliin – poliisi kuvasi maanalaisen matkan USA:sta Meksikoon

1:26

Yhdysvaltain viranomaiset löysivät jälleen Meksikosta Yhdysvaltoihin johtavan huumeiden salakuljetukseen tarkoitetun tunnelin. Ratakiskoin varustettu kapea tunneli oli valaistu ja hyvin ilmastoitu. 

Löydön seurauksena Yhdysvaltain viranomaiset takavarikoivat yli tuhat kiloa kokaiinia ja useita tuhansia kiloja marihuanaa. Tunnelia ryhdyttiin kutsumaan "kokaiinitunneliksi", koska kokaiinia takavarikoitiin aiempaa enemmän.

Tunnelit rakennetaan yleensä marihuanan salakuljettamiseen, sillä sitä on hajun vuoksi hankalampi saada rajan yli muulla tavoin. 


Komero oli hissi

Tunnelin toinen pää sijaitsi Meksikon rajakaupunki Tijuanassa ja toinen USA:n San Diegossa. Tijuanassa tunnelin alkupää oli naamioitu komeroksi, joka olikin hissi.

– Tunnelin alkupää oli reilun kolmen metrin syvyydessä. Sinne pääsi komerosta normaalilla kymmenen hengen hissillä, kuvaillaan Yhdysvaltain syyttäjänvirastosta.

San Diegossa tunnelin toinen pää oli piilotettu kauppakeskuksen roska-astioilla.

Nyt tehty löytö oli jo kolmastoista kymmenen vuoden sisällä. Yhdysvalloissa tunnelit ovat päättyneet usein varastoihin tai yksityistaloihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.