Laskettu aika lähestyy – spekulaatio kuumenee: prinssi Harry ja herttuatar Meghan saattavat nimetä vauvansa prinsessa Dianaa kunnioittaen

8:39
Kuninkaallisperheen tuoreimman tulokkaan elämäkerrassa paljastuksia – kuka on oikeasti herttuatar Meghan?

Herttuatar Meghanin laskettu aika lähestyy kovaa vauhtia ja tulevan pikkukuninkaallisen nimispekulaatiot käyvät kuumana. 

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry odottavat esikoistaan, jonka on määrä syntyä huhtikuussa. Yksi suurimmista ja kuumimmista spekulaation aiheista kuninkaallisen syntymän lähestyessä on se, minkä nimen tuleva pikkukuninkaallinen saa. 

Monet veikkailijat ovat varmoja, että Meghan ja Harry valitsevat lapselleen perinteisen nimen. Useat ovat myös pohtineet kunnioittaisivatko Harry ja Meghan prinssin äidin muistoa ja valitsivat lapselleen nimen Diana. 

Kiivaimmat spekuloijat ovat arvelleet, että mikäli vauva on tyttö, kuninkaallinen pari valitsisi nimeksi Diana, ja mikäli vauva olisi poika, nimi saattaisi olla Spencer. Harryn edesmennyt äiti oli prinsessa Diana, jonka tyttönimi oli Spencer

Nimen valinta ei ole kuitenkaan aivan yksinkertaista kun kyseessä on kuninkaallinen vauva. Mitä tahansa nimeä ei voida valita, vaan kuningatar Elisabetin on hyväksyttävä vauvan nimi. Tässä tapauksessa voisi olla hyvin mahdollista, ettei kuningatar hyväksyisi Dianaa vauvan nimeksi. 

Koska kuningattaren on hyväksyttävä nimi, on erittäin todennäköistä että Elisabet on yksi harvoista ihmisistä, joka tietää jo tulevalle kuninkaalliselle suunnitellun nimen. 

Kuningatar ei kuitenkaan valitse itse nimeä vauvalle, vaan lopullinen päätösvalta siitä, millä nimellä vauvaa kutsutaan, on Harrylla ja Meghanilla. Osoittaakseen kunnioitusta he kuitenkin seuraavat protokollaa ja konsultoivat kuningatarta ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Mikäli kuningatar on nimeä vastaan, on erittäin epätodennäköistä, että pariskunta valitsisi sen pienokaiselleen. 

Vaikka monet ovat esittäneet vahvan arvauksen siitä, että Meghan ja Harry nimeäisivät vauvansa Dianaksi, on se kuitenkin melko epätodennäköistä. Mikäli herttuapari ehdottaisi nimeä kuningattarelle, tämä yrittäisi todennäköisesti kääntää parin päät, sillä nimen antaminen olisi kiistanalaista. 

Prinsessa Dianalla oli hyvin monimutkainen suhde niin lehdistöön kuin kuninkaalliseen perheeseen. Nimi voisikin tuoda mukana erittäin paljon paineita sekä luoda odotuksia pienelle lapselle. 

Lisäksi nimi tekisi todennäköisesti Harryn äitipuolen herttuatar Camillan olon jokseenkin epämukavaksi. Camilla ja Harryn isä prinssi Charles aloittivat suhteensa Charlesin ja Dianan ollessa vielä naimisissa. Tämä tapahtui toki vuosikymmeniä sitten, mutta vauvan nimeäminen Dianaksi voisi avata vanhoja haavoja perheessä. 

Toisaalta Meghan on rikkonut kuninkaallista protokollaa ennenkin Harry rinnallaan. Mikäli pariskunnalle on tärkeää nimetä vauva Harryn rakastetun, edesmenneen äidin mukaan, he voivat myös hyvin tehdä sen, vaikka kuningatar ei sitä haluaisikaan. 

Harryn veli prinssi William kunnioitti prinssien äidin muistoa muutama vuosi sitten antamalla nimen Diana tyttärensä prinsessa Charlotten toiseksi nimeksi. Voi hyvin olla, että myös Harry päätyy samaan ratkaisuun. 

Lähde: CheatSheet

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja