Lasitiili saunassa ja pesuhuoneessa

Kaunis lasitiili saa yhä enemmän suosiota. Ohjeita ja neuvoja kysellään paljon. Siksi on syytä käydä läpi yksi kohde, jossa Remontti-Reiska asensi lasitiilet saunan ja pesuhuoneen väliseen seinään.

Tiilten valmistaja oli tehnyt mittojen mukaan valmiiksi alumiinikehyksen, joka asennettiin seinään tehtyyn aukkoon. Ennen kehyksen laittamista paikalleen aukon reunat oli käsitelty vedeneristeellä - tämä on tärkeää, jotta kosteus ei pääse seinärakenteisiin.

Kehys asetettiin kiilojen avulla täsmälleen vaateriin ja tarkastettiin ristimitta. Puitteen reunat tasattiin siten, että ne tulivat laatoituksen kanssa samaan tasoon. Kun laatoitus tehdään pienellä raolla ja käytetään huolellisesti silikonia kehyksen ja laatoituksen väleihin, rakenteesta tulee varmasti vesitiivis.

Kiilojen oikea paikka on ruuvien kohdalla - ruuveillahan kehys seinään kiinnitetään. Nyt vedeneristeeseen tietysti syntyy reikä, ja se on ehdottomasti täytettävä silikonilla ennen kuin ruuvi pannaan paikalleen.Lasitiilten asentaminen kehykseen aloitettiin toisesta alanurkasta ja edettiin siitä ylöspäin kerros kerrokselta. Jokaiseen vaakaväliin tuli rivin mittainen alumiinilatta. Tiilet lukitaan paikalleen muovisten lappujen avulla.

Kun lasitiilet ovat paikallaan, ne saumataan. Tähän käytetään aivan erikoista, juuri tähän tarkoitukseen kehitettyä silikonia: se on hyvin nopeasti kuivuvaa ja siksi sen kanssa on syytä olla tarkkana. Työskentelyaika on käytännössä vain viisi minuuttia. Putkilon kärki on hyvä leikata heti sopivan muotoiseksi ja kokoiseksi, jotta sauman pursottaminen käy mahdollisimman helposti ja siististi. Silikonin on upottava saumaan 5-8 millin syvyyteen!

Sumutetaan pullosta laihaa tiskiaineseosta päälle ja tasoitetaan sauma. Tähän saa liikkeestä työkaluksi valmiin pikku lastan. Kun kaikki saumat on käsitelty, työn annetaan kuivua ja suoritetaan lopullinen siistiminen vasta sen jälkeen, kun saumat ovat täysin kuivat.(J.K.A. 7.3.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja