Lapuan Heininevalle tulossa 140 000 aurinkopaneelia – aurinkovoimapuistosta tehty investointipäätös

Lapuan Heininevalle suunnitteilla olevasta aurinkovoimapuistosta on tehty investointipäätös, kertoo yhtiö EPV Aurinkovoima Oy tiedotteessaan. 

EPV Aurinkovoima Oy on tehnyt investointipäätöksen teollisen mittakaavan aurinkovoimapuiston rakentamiseksi. Uusi aurinkovoimapuisto tulee tuottamaan yli 90 GWh sähköä vuodessa. Paneeleita on suunnitteilla jopoa 140 000 kappaletta, ja alueen koko tulee olemaan noin 140 hehtaaria. 

Kyseessä yksi Suomen suurimmista aurinkovoimapuistoista. Aurinkovoimapuisto rakentuu entiselle turvetuotantoalueelle.

– Tämä on iso päätös ja aurinkovoiman tuotannon päänavaus EPV:lle. Olemme viime vuosina investoineet merkittävästi uuteen sähköön ja tulemme jatkamaan näitä investointeja. Tämä uusiutuvan energian hanke tukee erinomaisesti suunnitelmiamme kulkea määrätietoisesti kohti päästötöntä energiantuotantoa, sanoo EPV Energian toimitusjohtaja Rami Vuola.

Uutta teknologiaa käytössä

Uuden aurinkovoimapuiston koekäyttö ja käyttöönotto ajoittuvat loppuvuoteen 2025. 

– Sen lisäksi, että hanke on mittava, siinä demonstroidaan uudenlaista Suomessa kehitettyä teknologiaa. Lisäksi tavoitteena on käyttöönottaa teollisen mittakaavan aurinkovoiman tuotannon ennustemalli, tarkentaa EPV Aurinkovoiman toimitusjohtaja Ari Soininen.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat