Lapsilta kielletyt hotellit innostavat – ei kiukkua ja sotkua

Lapsilta kiellettyjä hotelleja on löytynyt suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimista jo muutaman vuoden ajan. Niiden suosio kasvaa tasaisesti, ja myös Kodin lukijat ovat innostuneita lapsettomista lomista.

Valtaosa Kodin lukijoista liputtaa lapsettomien hotellien puolesta. 67 prosentin mukaan lapsettoman hotellit ovat mahtavia, kun vain 7 prosenttia ei hyväksy hotelleja lainkaan. 8 prosenttia vastanneista ei koe asian vaikuttavan elämäänsä ollenkaan, ja 18 prosentin mielestä lapsettomat hotellit ovat mukavaa vaihtelua.

Lapsettomissa hotelleissa kiehtovat rauhalliset hetket uima-altaalla ja aamiaisella. Moni lukija kertoo saaneensa aamukahvit syliinsä, tai vesipesun uima-altaalla, kun innokkaat lapset eivät ole osanneet huomioida muita asiakkaita.

– Olen niin kyllästynyt huonosti käyttäytyviin, meluaviin, kirkuviin ja sotkeviin "herran terttuihin", joita ei millään saa edes kieltää riehumasta. Jos ja kun lapsia ei ole opetettu käyttäytymään ihmismäisellä tavalla, pysykööt kaukana julkisista paikoista, toteaa PR.

En halua muistutusta omasta epäonnistumisesta

Lapseton hotelli voi olla pakopaikka myös niille, jotka eivät ole yrityksestä huolimatta saaneet omia lapsia.

– Esimerkiksi meille, tahattomasti lapsettomalle pariskunnalle, vuosien hedelmöityshoitoja läpikäytyämme on kidutusta joutua lastenhotelliin yöpymään. Nautin paikoista ja tilanteista, joissa en joudu koko ajan kohtaamaan muistutusta omasta epäonnistumisestani, toteaa Lapseton.

– Minusta lapsilta kielletyt hotellit ovat hyvä juttu, jos niiden määrä pidetään kurissa. Jos jollain alueella on lapseton hotelli, tulee siellä olla myös lapsiperheitä vastaan ottava hotelli. Varsinkin paikoissa joissa käy paljon nuoria tai työmatkalla olevia ihmisiä. Lapset ovat mukavia mutta jos ne eivät ole omia, alkavat ne ärsyttää pidemmän päälle, toteaa Teehetki.

Lapset kuuluvat elämään

Olvi ei hyväksy vaihtoehtoa ollenkaan.

– Lapsilta kielletyistä hotelleista on poistettu elämä. Lapset kuuluvat elämään. Tällaista hotellia markkinoivan pitäisi ostaa itselleen elämä, toteaa Olvi.

Myös Tuittu kumoaa lapsilta kielletyt hotellit.

– Olen sitä mieltä että, kyllä lapset voi ja piitäkin ottaa mukaan hotelliin. Aivan kummallinen ajatus lapsilta kielletty hotelli. Onko sellaisia olemassa jo Suomessa?

Nimimerkki Rasismiako on samoilla linjoilla.

– Mikä typerä ajatus! Lapset kuuluvat elämään. Kielletään sitten samalla hotelliin pääsy vanhuksilta, vammaisilta ja vaikka juopoilta!

Äippä 7 v pelkää, että lapsilta kielletään kaikki hotellit.

– En hyväksy, jos kohta ei pääse perheen kanssa mihinkään. Hyväksyn, jos vastaavasti on perhehotelleja, johon otetaan vain lapsiperheitä, ei mulkoilevia ja arvostelevia lapsettomia aikuisia, jotka metelöi aamuyölle asti eivätkä anna rauhaa muille. Sitä paitsi äänekkyys ja liikkuvuus ei ole kasvatuksesta kiinni, lapsia ei pysty eikä saa sitoa paikalleen. lapset eivät ole vielä aikuisia.

Palveluja kaikille

Nimimerkki Lapseton muistuttaa, että myös lapsiperheille löytyy palveluja, jotka on suunnattu lapsellisille perheille.

– Perhehotelleja on pilvin pimein! Miksei saisi olla muutamia hotelleja, joihin lapsia ei saisi tuoda? Todella itsekästä kenenkään mamman kimpaantua moisesta. Itsepä lapsen hankkineet ovat oman päätöksensä tehneet! Pitäisikö siis kaikkien kuunnella kiljumista, itkua ja huutoa lomallaan?

Kritiikkiä saavat myös vanhempien kasvatustaidot.

– Minusta lapsettomana on ihanaa, ja nautin elämästäni ilman lapsia, kun en niistä pidä. Miksi siis pitäisi pilata lomani sillä, että joku toinen ihminen ei osaa pitää huutavia, ympäriinsä juoksevia lapsiaan kurissa? Kyllä lasten kuuluukin välillä leikkiä, mutta mielestäni esimerkiksi hotelliaamiainen ei ole siihen sopiva paikka. Vinkkinä myös lapsia omistaville: vaikka te olisitte nukkuneet huonosti koko yön, voisitte silti pitää lapsenne kurissa siellä aamiaisella, jos joku muu vaikka haluaa oikeasti NAUTTIA lomastaan, kommentoi Möh.

Mamman mukaan aikuiset voivat myös itse pohtia, voiko lapsen ottaa mukaan lomalle.

– Ei se ole keneltäkään pois, jos on hotelleja missä on vain aikuisia. Kamalaa on katsella hotellien ravintoloissa iltaisin ja öisin, kun vanhemmat tissuttelee ja lapset lähes nukkuvat penkeillä.

Lisää lapsettomia palveluja

Itsekkäästi lapseton toteaa, etteivät lapset ole yhtä ihania, kuin mitä vanhemmat luulevat.

– On hienoa ettei aina ja jokaisen tarvitse olla lapsien kanssa pakosta tekemisissä. Me emme mieheni kanssa halua omia lapsia emmekä liiemmin nauti muidenkaan ihmisten lasten seurasta, etenkään jos ne eivät osaa käyttäytyä ja jos niiden vanhemmat ovat sellaisia omalla tavallaan itsekkäitä ihmisiä, joiden elämä pyörii enää sen oman lapsen navan ympärillä. Ei juuri sinun lapsesi ole se kaikkien mielestä maailman ihanin eikä kaikkien todellakaan tarvitse pitää lapsista ja lapsiin liittyvistä asioista.

– Eivät ne hotellit maailmasta lopu, hyvä vaan että rauhaa rakastavat saavat rauhansa ja lapsiperheet "riekkua" muissa hotelleissa, toteaa Äiti.

– Jos haluaa kunnolla rentoutua niin on hyvä tietää, että on myös paikkoja joissa pääsee kakaroiden kiukkuhuutoa ja "hyökkäysvaunuja" pakoon, iloitsee CPX.

Kodin lukijat toivoivat myös laajennusta lapsettomiin palveluihin.

– Arvostaisin myös lapsilta kiellettyjä lentoja. Reilun kymmenen tunnin lento Japaniin huutavien kakaroiden vieressä oli mahtava startti lomalle, tuumaa Ari.

– Lisää näitä ja myös täysin lapsivapaita ruokaravintoloita, pyytää Itsekkäästi lapseton.

Kuva: Colourbox

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja