Lapsia somessa saalistanut jyväskyläläismies tuomittiin lähes 30 rikoksesta – kyseli nuorten tyttöjen asuinpaikkaa ja pyysi kuvia Momio-palvelussa

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29
Katso video: Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut

Lapsia sosiaalisessa mediassa saalistanut mies tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 120 tunnin yhdyskuntapalveluun Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Nelikymppinen jyväskyläläismies sai tuomion lähes 30 rikoksesta, muun muassa useammasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin.

Syyttäjän mukaan mies houkutteli, yritti hyväksikäyttää ja hyväksikäytti yli 20:tä lasta sosiaalisessa mediassa vuosina 2018–2020. Hän esiintyi 11–14-vuotiaana poikana 7–13-vuotiaiden suosimassa Momio-palvelussa ja lähestyi siellä tyttöjä. Keskusteluissa mies muun muassa kyseli tyttöjen asuinpaikkaa ja kehui näitä kauniiksi. Osalta lapsista mies pyysi kuvia, joissa esimerkiksi näkyisivät alushousut.

Peitepoliisi käräytti miehen

Mies pyrki tuomion mukaan siirtämään keskusteluja lasten kanssa salatun sähköpostiyhteyden taakse, ja saattoi kuvien saamisen jälkeen painostaa uhria ja uhkailla kuvien julkaisulla.

Tuomiolauselmasta selviää, että miehen kiinniotossa käytettiin peitepoliisia, joka keskusteli Momiossa miehen kanssa. Keskustelujen avulla poliisi pystyi keräämään olennaisia tietoja miehen kiinni saamiseksi ja tuomitsemiseksi.

Tuomittu mies myönsi syytteet tai vaihtoehtoiset syytteet. Tuomio on annettu kesäkuun lopulla, mutta käräjäoikeus toimitti kirjallisen tuomiolauselman vasta nyt.

Lue myös:

    Uusimmat