Mainos

Lapsensieppaaja teostaan: Se oli päähänpisto

8-vuotiaan tytön sieppauksesta epäilty kotkalaismies suunnitteli pakoa Kotkasta, kun hänelle valkeni se asia, että hän on teosta epäilty.

Sieppaustapaus tapahtui viime syksynä Kotkan Tavastilassa. Kun mies oli siepannut tytön ja kuljettanut tämän mökille, hän jatkoi työtehtäviään. Tämän jälkeen poliisi tuli miestä vastaan ja pysäytti hänet.

– Kerroin suunnan ja että olen tulossa tuosta vähän matkan päästä. Sen jälkeen poliisi päästi minut jatkamaan matkaa, mies kertoi poliisikuulusteluissa.

Nopeasti tämän jälkeen mies kuuli radiosta, että pikkutyttö oli kaapattu. Hän sai tietää vasta tuossa vaiheessa, että hänen kaappaama tyttö oli 8-vuotias.

– Luin työpuhelimen kautta uutisia ja sain tietää, että naapurit olivat nähneet tapahtuman.

Mies totesi myös, että hän oli täysin tietoinen tuossa vaiheessa siitä, että poliisi oli tietoinen hänen syyllisyydestään. Poliisi oli soitellut muun muassa miehen työpaikalle, kun tieto miehen ajamasta harmaasta pakettiautosta levisi.

Mies tajusi, ettei hänellä ollut enää asiaa kotiin, kun hän huomasi poliisit kotinsa lähistöllä. Työtehtävät hoidettuaan mies ajoi kauppaan ja osti sieltä itselleen uudet vaatteet.

– Ajattelin, että minun on häivyttävä Kotkasta. Kun ostokset tehtyäni pääsin takaisin parkkipaikalle auton luo, poliisi otti minut kiinni, mies totesi.

"En suunnitellut tätä tekoa"

Mies ei osaa kertoa syytä teolleen.

– Se oli joku ihmeellinen päähänpisto siinä, kun ajoin sitä Tavastilantietä ja näin tytön. En ollut suunnitellut asiaa pidempään. Minulla ei ollut mitään suunnitelmaa myöskään siitä, mitä olisin tytön kanssa tehnyt.

Mies totesi myös, ettei ollut kertonut teostaan kenellekään, koska ei suunnitellut tekoaan.

– En ole tehnyt tytölle mitään väkivaltaista, en myöskään seksuaalista, mies väitti poliisikuulusteluissa.

Syyttäjä vaatii yli 20-vuotiaalle kotkalaismiehelle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Sieppaus tapahtui Kotkassa viime vuoden syyskuussa.

Miehelle vaaditaan rangaistusta törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Häntä syytetään myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Mies myöntää syytteet, mutta syytteen törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksen hän kiistää.

Epäillyn kotoa on takavarikoitu tietokoneita, joista on löytynyt lapsipornomateriaalia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.