Mainos

Lapsenkasvoiset elävät pidempään?

Tanskalaiset tiedemiehet ovat saaneet viitteitä siitä, että ulkonäöstä voi päätellä elämän pituuden.

Tutkijat saivat selville, että ikäistään vanhemmalta näyttäminen voi merkitä lyhyempää elämää, aohealth.com uutisoi. Tutkimuksessa verrattiin identtisten kaksosten kuvia keskenään.

– Tämä on luultavasti helposti selitettävissä, sillä rankan elämän eläneet kuolevat muita useammin nuorena, tutkimuksen johtaja Kaare Christensen kertoo.

Professori Sandra Fryhoferin mukaan syy voi olla myös elämäntavoissa.

– Se miltä näytämme ulospäin, kertoo siitä miten voimme. Voimme pitää huolen itsestämme pidättäytymällä alkoholin käytöstä, olemalla tupakoimatta, käyttämällä aurinkorasvaa, syömällä oikein, urheilemalla ja pitämällä painon ja stressin kurissa.

Kaikki haluaisivat tietää nuorelta näyttämisen salaisuuden., mutta resepti ei ole yksinkertainen.

– Sen eteen täytyy tehdä paljon työtä - muun muassa liikkua ja syödä terveellisesti. Emme saaneet paljon tietoa, kuinka tutkimukseemme osallistuneet kaksoset pitivät huolta itsestään, mutta voimme olettaa, että se kumpi teki enemmän terveyttä edistäviä asioita, näytti nuoremmalta, Fryhofer kertoo.

Positiiviset asiat, kuten vähemmän stressaava elämäntapa, terveelliset elämäntavat ja ympäristötekijät voivat vaikuttaa ratkaisevasti siihen, kuinka nopeasti kasvomme ikääntyvät. Tähän viittaa toinen kaksosilla tehty tutkimus, johon osallistui 186 identtistä kaksosparia. Tupakoiminen, auringolle altistuminen ja avioero olivat tekijöitä, jotka saivat toisen kaksosista näyttämään toista vanhemmalta.

Mutta entäpä ne, jotka hakevat nuoruutta vaikkapa Botoxin tai kauneuskirurgian avulla?

– Botox ei saa oloa levänneeksi, ei pudota painoa tai suojaa ihoa auringon haitoilta. Se ei ole terveiden elämäntapojen vaihtoehto, Fryhofer sanoo.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: aolhealth.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.