Mainos

Lappikin jäi toiseksi: Suomen lumisimmat paikat löytyvät nyt etelärannikolta

1:55

Suomen lumisimmat paikkakunnat löytyvät tällä haavaa etelärannikolta Porvoon ja Hangon väliltä, kertoo Ilmatieteen laitos. Sen sijaan Lapissa lumen syvyys on vain viitisen senttiä. 

Eniten lunta oli tiistaina Porvoossa, missä sen syvyydeksi mitattiin 18 senttiä. Perässä tulivat Helsinki-Vantaan lentoasema 17:llä ja Hanko 16 sentillä. 

Etelärannikko on myös saamassa lisää lunta. Keskiviikon vastaisen yön ja keskiviikkoaamun aikana lumipeite saattaa paksuuntua noin kymmenellä sentillä. Sakeaa lumisadetta aiheuttaa Suomenlahdella oleva kuuronauha. 

Laatokan suunnalta kantautunee runsaampia lumisateita puolestaan Imatran ja Lappeenrannan seutuville. 

Keskiviikkona päivällä saadaan heikompaa lumisadetta maan etelä- ja keskiosassa. Lapissa, Pohjanmaalla ja entisen Oulun läänin alueella jatkuu poutainen, ehkä hieman aiempaa pilvisempi pakkassää. 

Etelärannikolla on keskiviikkona muutama pakkasaste, mutta muualla eteläosassa lämpötila keikkuu viiden pakkasasteen tienoilla. Maan keskiosassa mitattaneen päivällä 5-10 pakkasastetta ja pohjoisessa 5-15 miinusastetta. 

Lumisateet sotkevat liikennettä 

Ajokeli on erittäin huono Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen takia. Lisäksi ajokeli on huono monin paikoin muualla maan eteläosassa. 

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne liikennöi myös keskiviikkona osin harvennetuilla aikatauluilla. VR:n ja HSL:n mukaan supistukset johtuvat hankalasta kelistä. 

Helsingin ja Keravan välillä liikennöivät K-junat sekä Helsingin ja Leppävaaran välillä kulkevat A-junat ajetaan harvennetuilla vuoroväleillä. Helsingin ja Kirkkonummen välillä liikennöivät X-junat ja Helsingin ja Siuntion välillä kulkevat Y-junat on peruttu. VR järjestää korvaavan linja-autokuljetuksen Kirkkonummen ja Siuntion välille. 

Keskiviikolta VR on perunut Porista Helsinkiin lähtevän aamujunan Tampereen ja Helsingin välillä. Juna korvataan linja-autoin. Hämeenlinnasta lähtee kaksi bussia Helsinkiin aikataulun mukaisesti kello 7.49.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.