Lappeenrannassa roihusi auto ja takakontista löytyi poltettu mies – karut kuvat rikospaikalta: Uhria pidettiin käsiraudoissa, sumutettiin turvasumuttimella ja viillettiin veitsellä

0:55
Esitutkintapöytäkirja paljastaa karut kuvat rikospaikalta. Palo tallentui myös valvontakameraan.

Lappeenrannan Lauritsalan julmaa murhaa puitiin tänään käräjäoikeudessa. Tapauksessa syytetyt vuonna 1998 syntyneet mies mies ja nainen on jo katsottu syyllistyneen murhaan, mutta näiden mielentilaselvityksen tuloksia käsiteltiin tänään oikeudessa.

Murhatyö tapahtui viime vuoden toukokuussa.

Yle kertoi, että syytetyistä nuori nainen oli alentuneesti syyntakeinen, mutta mies täysin syyntakeinen.

Oikeus kuvaili aiemmassa välituomiossaan, että henkirikos oli tehty tehty vakaasti harkiten sekä erityisellä raakuudella ja julmuudella. Siksi kaksikon katsottiin syyllistyneen yhdessä ja yksissä tuumin tehtyyn murhaan.

Syyttelivät toisiaan

Teon motiivi jäi epäselväksi. Syyttäjä oli epäillyt mahdollisiksi syiksi mustasukkaisuutta, rahanpuutetta, suuttumusta sekä silkkaa tappamisen halua.

Selvää vastausta ei ainakaan kaksikolta saatu, koska he syyttelivät toisiaan kertomuksissaan tapahtuneesta ja yrittivät sälyttää vastuun tapahtumista toisilleen.

Kumpikin kertoi ajatelleensa kyseessä olevan vain kohtuullinen satuttaminen, ”kouluttaminen”, mutta toisen ryhtyneenkin yllättäen henkirikokseen. Kumpikin myös väitti toimineensa pakkotilassa pelätessään toisen reaktiota tai tämän kavereiden mahdollista kostoa.

Oikeudessa ei pystytty osoittamaan, kumpi uhria lopulta puukotti hengenvaarallisesti, mutta sillä ei lopulta ollut juuri väliä: kaksikon katsottiin toimineen yhdessä ja yksissä tuumin.

Verityö kesti pitkään

Väkivalta oli pitkällistä. Uhri oli laitettu käsiraudoissa, nilkat sidottuna ja suu teipattuna auton takakonttiin, ja tätä oli viilletty veitsellä, lyöty useita kertoja ja sumutettu turvasumutteella. Tuntien takakontissa olon jälkeen tätä puukotettiin kuolettavasti. Sen jälkeen auto poltettiin ruumis takakontissa.

Löydettäessä pahoin palaneen ruumiin käsien ja jalkojen arvioitiin olleen sidottuna. Hänessä oli 33 teräaseella tehtyä pisto haavaa keskivartalossa.

Lähettelivät nauravia hymiöitä teon jälkeen

Syytettyjen viestinvaihto oli tapahtuneen valossa kylmäävää. Eräässäkin viestissä ehdotettiin menoa syrjäiseen paikkaan, jossa ”hoidetaan homma”. Viesteissä pohdittiin myös uhrin pankkitunnusten kiristämistä.

– Mentäs laittaa poka syvempään uneen, toisessa viestissä ehdotettiin.

Tapahtuman jälkeen he keskustelivat uutisesta liittyen palaneen auton löytyöön.

– Siel ol täysi palanu mikähän o syy, nainen kirjoitti ryydittäen viestiä kahdessa vedet silmissä nauravalla hymiöllä.

Mies taas teki hakukonehakuja aiheista ”vedessä lojuneesta autosta dna” ja ”auton upottaminen järveen”. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja