Lapissa pyörii bisnes salaisia lomamatkoja Suomeen tekevien superjulkkisten ympärillä – Suomen suosio kovassa kasvussa: "Sehän on heille luksusta, kun saa olla rauhassa"

Thomas Cookin konkurssi iskee ison loven Lapin matkailuun 1:35
Video: Konkurssiin menneen matkailuyhtiö Thomas Cookin konkurssin on arvioitu iskevän ison loven Lapin matkailuun.

Lapista on viime vuosina muodostunut maailmanluokan tähtien suosima lomapaikka, jonne tullaan viettämään lomaa ja rauhoittumaan julkisuudelta piilossa.

Muun muassa Suomessa vieraillut tosi-tv-tähti Kourtney Kardashian julkaisi hiljattain Instagramissa Lapissa otettuja kuvia tyttärestään Penelope Disickistä.

Niin ikään sosiaalisessa mediassa Lappia ovat hehkuttaneet viime aikoina muun muassa Game of Thrones -tähti Emilia Clarke sekä jalkapallolegenda Lionel Messi.

Ilmiö on tuore ja yleistynyt viime vuosina. Lappiin onkin perustettu yrityksiä, jotka järjestävät erityisesti luksusmatkoja tunnetuille ja varakkaille ihmisille.

Vaikka matkoista kerrotaan sosiaalisessa mediassa, tyypillistä on, että julkkikset pyrkivät pitämään lomansa yksityiskohdat visusti salassa ulkopuolisilta ainakin matkan ajan.

Tarkoin varjeltu salaisuus

Moni julkisuuden henkilö ei tahdo kertoa lomastaan varsinkaan lehdistölle. Kenties siksi myös julkkisten suosimissa lomakohteissa mennään matalalla profiililla.

MTV Uutiset tavoitti yhden luksusmatkoja järjestävän yrittäjän. Hän ei suostunut kommentoimaan asiaa millään tavalla.

– En lähde kommentoimaan asiaa, yrittäjä vastaa ja päättää puhelun.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tänä vuonna Napapiirin lähellä sijaitsevasta julkkisten suosimasta salaisesta luksussaunasta, jota ei voi löytää edes verkon karttasovelluksista. 

Lehdelle kommentoitiin, ettei paikan sijaintia ole kerrottu missään julkisesti, jotta vieraat saisivat olla täysin rauhassa.

Yksityislentojen määrä tuplaantui Rovaniemellä

Koska Suomeen ja erityisesti Lappiin kohdistuva luksusmatkailu on vielä tuore ilmiö, ei ole olemassa tarkkoja lukuja siitä, kuinka merkittävän osan julkkisten luksusmatkailu muodostaa Lapin matkailusta.

– Isossa mittakaavassa tämä on marginaalinen matkailun muoto, vaikka se tuo varmasti matkustuskohteelle enemmän rahaa kuin tavallinen matkailu, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen toteaa.

Rovaniemelle saapuneiden yksityislentojen määrästä voidaan kuitenkin päätellä, että Lapin luksusmatkailun suosio on kovassa kasvussa.

– Konkreettisin viittaava luku lienee se, että Rovaniemen lentoasemalla joulukuussa 2018 yksityislentojen määrä (toteutui 44) tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna. Nämä ovat juurikin niitä asiakkaita, Kärkkäinen kertoo.

Oma rauha on julkkikselle luksusta

Suomen ja erityisesti Lapin vahvuudeksi luksusmatkakohteena koetaan usein puhdas luonto.

Luksusmatkaa viettävälle julkisuuden henkilölle on usein tärkeää, että hän saa viettää lomaa rauhassa piilossa julkisuudelta. Siihen Suomen Lappi ja sen erämaat tarjoavat erinomaiset puitteet.

– Sehän on heille luksusta, kun saa olla rauhassa kuin kuka tahansa. Täällä saa oikeasti kaiken ajan itselleen, Kärkkäinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat