Läpimurto langattomassa latauksessa – kiinalainen teknologiajätti onnistui kehitystyössä, jonka Apple jätti kesken

Kiinalaisyhtiö Xiaomi on kehittänyt langattoman lataustelakan, jolla voi ladata myös Applen iPhone-puhelinta. Apple itse jätti langattoman latauksen kehitystyön kesken kaksi vuotta sitten. 

Vuonna 2019 Apple ilmoitti luopuvansa AirPower-latausalustan kehityksestä. Kyseessä oli useamman laitteen yhtäaikaiseen langattomaan lataukseen suunniteltu telakka. Nyt kiinalainen Xiaomi on paljastanut julkaisevansa oman versionsa laitteesta, 9To5Mac kirjoittaa.

Xiaomi jopa esitteli keynote-tilaisuudessaan, miten telakalla voi ladata Applen iPhone-puhelinta kahden muun laitteen kanssa samanaikaisesti.

Käytännössä Xiaomin pitämässä julkistustilaisuudessa kerrottiin, että kiinalainen teknologiajätti joutui painimaan oman telakkansa kuumenemisongelmien kanssa kahden vuoden ajan.

Saadaanko tuote länsimaihin?

Puolestaan Apple luopui omasta AirPower-hankkeestaan 29. maaliskuuta 2019, eli tasan kaksi vuotta sitten. Tuolloin myös huhuttiin, että syynä tuotekehityksen lopettamiseen oli juurikin latausalustan kuumeneminen.

Xiaomin mukaan sen kehittämässä alustassa on 19 latauskäämiä, jotka tarjoavat 20 watin langattoman latauksen laitetta kohden. Samalla yhtiö kertoi ratkaisseensa sen, miten langaton lataus toimii yhtä nopeasti kuin langallinen lataus.

Laitteen ohjehinnaksi ilmoitettiin 90 dollaria eli reilut 76 euroa. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, onko latausalusta saapumassa läntisille markkinoille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja