Lännen Media: Rikollisjärjestö United Brotherhood valtaa vankiloita ja alistaa muita vankeja – "Pakottaa väkivallan avulla muut toimimaan tahtonsa mukaan"

Rikollisjärjestö United Brotherhood pyörittää isoa osaa rikollisesta toiminnasta Suomen vankiloista, uutisoivat Lännen Median lehdet.

Lännen Media on saanut vahvistuksen tiedoille eri viranomaisilta. Sen mukaan esimerkiksi vankiloissa tapahtuva huumekauppa on vahvasti United Brotherhoodin hallinnassa. Vankiloiden sisällä ryhmä on Lännen Median mukaan alistanut muut rikollisryhmittymät ja vangit käskyvaltansa alle.

Ryhmittymä pyrkii käyttämään vankilan henkilökuntaa hyväkseen, joko painostuksen avulla tai henkilöstön huomaamatta. Lännen Median mukaan jengiväkivalta on lisääntynyt ja raaistunut rajusti vankiloissa.

United Brotherhood on uutisen mukaan tehnyt vankiloista itselleen ansaintapaikoja, joista käsin se ohjailee jengin rikollista toimintaa myös vankiloiden ulkopuolella.

– Tähän tilanne on luisunut viime vuosina. UB pyrkii miehittämään ja on miehittänytkin osittain strategiset paikat joissakin vankiloissa ja pakottaa väkivallan avulla muut vangit toimimaan tahtonsa mukaan, myöntää erityisasiantuntija Sami Peltovuoma Rikosseuraamuslaitoksesta Lännen Median haastattelussa.

Rikosylikomisario Christer Ahlgren keskusrikospoliisista kertoo haastattelussa, että poliisilla on ilmiöstä vahvaa omaa tiedustelutietoa.

Lue myös:

    Uusimmat