Lännen Media: Kirkolle tulvii tukihakemuksia köyhiltä perheiltä –"Osa tippumassa kyydistä kovaa vauhtia"

Lapsiperheet tarvitsevat Kirkon diakoniarahastoon saapuvien hakemusten perusteella taloudellista tukea entistä enemmän. Perheillä on ulosotossa jopa julkisen palvelun laskuja. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Kirkon diakoniarahastoon tuli viime vuonna enemmän hakemuksia kuin kertaakaan 2010-luvulla. Eniten avustuksia myönnettiin lasten harrastuksiin.

Ulosotossa voi olla päivähoitomaksuja

Hätkähdyttävää ilmiössä on se, että perheillä voi olla ulosotossa laskuja, jotka kaikki ovat julkisen palvelun asiakasmaksuja, kuten päivähoitolaskuja. Joillakin perheillä ei ole varaa edes peruspalveluihin.

– Taustalla voi olla avioero, ylivelkaantumista, sairastumista tai työttömäksi joutumista. Hakijoissa on paljon perheitä, joille on kertynyt hyvin paljon luottoja ja lainaa. Tämä näkyy siinä, että perheille on ylivoimaista hankkia lapsille samoja asioita kuin kaikille muille, kuten kännyköitä, tietokoneita ja polkupyöriä, Kirkon diakoniarahaston sihteeri Sari Nieminen kertoo Lännen Medin lehtien haastattelussa.

Nieminen toteaa, että erityisesti ylivelkaantuminen on lisääntynyt.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että osa lapsiperheistä voi erittäin hyvin, mutta osa on tippumassa kyydistä ja kovaa vauhtia. 

Lue myös:

    Uusimmat