Lando Norris kommentoi hurjaa ulosajoaan – kannusti George Russellia ambulanssissa matkalla sairaalaan

Belgian GP:n aika-ajo päättyi Lando Norrisin osalta rajuun ulosajoon Raidillon-mutkassa. McLaren-kuskille jäi tämän myötä paljon jossiteltavaa, mutta hän osasi ottaa ilon irti muiden onnistumisesta.

Norris olisi voinut yltää lauantaina vaikka paalupaikalle asti. Hän oli nopein sekä ensimmäisessä että toisessa aika-ajosessiossa.

Päätösosion alussa vallinneet äärimmäisen vaikeat olosuhteet olivat kuitenkin liikaa, ja Norrisin päivä päättyi kovaan tärskyyn.

Norris kävi ulosajonsa jälkeen radan lääkintäkeskuksessa tarkastattevana, ja tämän jälkeen hänet vietiin vielä paikalliseen sairaalaan, jossa hänen kyynärpäästään otettiin röntgenkuvat.

– Kaikki meni todella hyvin heti ensimmäisen osion ensimmäisestä kierroksesta lähtien, ja auto tuntui hyvältä. Luotin siihen.  Viimeiseen osioon oli vaikea lähteä, koska sanoin jo lämmittelykierroksella, että sessio pitäisi keskeyttää, kun vettä oli niin paljon. Se oli vaikea tilanne; piti arvioida, miten kovasti voi hyökätä, Norris sanoi Racefansin mukaan.

– Ulosajossa oli varmasti yhdistelmä yliyrittämistä ja vesiliirtoa. Tuntuu pahalta, koska auto oli suorastaan liekeissä tänään ja olisin voinut helposti taistella paalusta. Nyt olen aiheuttanut tallille paljon ylimääräistä työtä.

Norrisin todettiin olevan kunnossa, ja hän saa osallistua tämän päivän kilpailuun. Hänen sijoituksensa aika-ajoissa oli kymmenes, mutta vaihdelaatikkoremontin vuoksi tulossa on viiden lähtöruudun rangaistus.

Mutta vaikka oma aika-ajo meni lopulta poskelleen, Norris sanoo olleensa iloinen George Russellin puolesta. Norrisin tavoin vuoden 2019 F1-debytantteihin lukeutuva Russell ylsi Williamsillaan peräti toiseen lähtöruutuun.

– Seurasin aika-ajoja ambulanssissa matkalla sairaalaan. Halusin katsoa. Kannustin Georgea, että hän olisi napannut paalupaikan.

Lue myös:

    Uusimmat