Lando Norris ei sulattanut rangaistustaan – F1-pomolta tyly kuitti

0:58
Antonio Giovinazzin kolari aiheutti aika-ajoissa punaiset liput, jotka edelsivät Lando Norrisin lähtöruuturangaistusta.

Formula ykkösissä McLarenilla ajava Lando Norris sai Azerbaidhanin osakilpailussa kolmen pykälän lähtöruuturangaistuksen. Norris ei sulattanut saamaan tuomioita vaan antoi tiukkaa palautetta päätöksestä. Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi kuittasi napakasti Norrisin kritiikin.

Lauantain aika-ajoja sävyttivät useat punaiset liput. Norris sai rangaistuksensa, koska hän ei tullut varikolle punaisten lippujen aikana. Norris sai tapahtuneessa kolme rangaistuspistettä superlisenssiinsä. Hänellä on nyt yhteensä kahdeksan pistettä 12 kuukauden ajanjaksolta.

McLaren-kuski turhautui rangaistuksesta ja kutsui sitä epäreiluksi. Hän oli mielestään tehnyt turvallisimman ratkaisun. Norrisin mielestä joissain tilanteissa pitäisi olla enemmän sallivuutta.

Masi kuittasi Norrisin valitukset ja totesi, että tämän olisi pitänyt tulla suoraan varikolla punaisten lippujen ilmaannuttua.

– Punaisten lippujen ilmestymisen tarkoitus on selvä kartingista formula ykkösiin: hidasta ja tule suoraan varikolle, Masi sanoi.

– Sen vuoksi sitä ei voi tulkita monella eri tapaa, oli sitten kuusivuotiaan ensimmäisessä kartingtapahtumassa tai formula ykkösissä. Se on johdonmukaista kaikessa moottoriurheilussa, Masi jatkoi.

Norrisin olisi alustavasti pitänyt saada viiden pykälän lähtöruuturangaistus, mutta se pienentyi, koska Norris oli niin lähellä varikon sisääntuloa ja hänellä oli paljon vähemmän aikaa reagoida tilanteeseen.

F1-sarja jatkuu Paul Ricardin radalla ajettavalla Ranskan GP:llä 20. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja