Lampedusan tragediasta 10 vuotta – nämä kuvat jäivät mieleen

Lokakuun alussa tuli kuluneeksi kymmenen vuotta Lampedusan tuhoisasta veneturmasta, joka järkytti laajasti. 

Lähes 370 ihmistä kuoli, kun yli 500 siirtolaista kuljettanut alus syttyi tuleen ja kaatui Lampedusan eteläpuolella 3. lokakuuta 2013. 

Paikalliset kalastajat kiirehtivät aluksella olevien ihmisten avuksi, mutta tästä huolimatta valtaosa aluksessa olleista sai surmansa.

– Maailma sanoi tuolloin, ettei enää ikinä, huomauttavat Kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM ja YK:n alainen pakolaisjärjestö yhteisessä tiedotteessaan, jonka järjestöt julkaisivat turman vuosipäivänä.

Turma ei ole kuitenkaan jäänyt ainoaksi laatuaan. Välimerellä on viime kymmenen vuoden aikana tapahtunut lukuisia tuhoisia veneturmia.

Tiettävästi eniten ihmishenkiä vaatinut Välimeren turma tapahtui vuoden 2015 keväällä. Tuolloin siirtolaisia kuljettanut, täyteen ahdettu alus törmäsi Libyan edustalla toisen aluksen kanssa. Rahtialus oli tulossa siirtolaisten avuksi.

Vain 28 siirtolaisaluksella ollutta ihmistä selvisi. Aluksessa uskottiin aluksi olleen noin 700 ihmistä, mutta myöhemmissä tutkimuksissa ilmeni, että määrä oli todellisuudessa noin 1 100.

Lue myös:

    Uusimmat