Lampaanfilee ja hunajalantut 1.12.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana keittiömestari Sami Garam, jonka kanssa tutustutaan maakuntakeittiöiden
keittokirjoihin.

Lampaanfilee


600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä suolaa ja pippuria

1. Ruskista fileepalat kuumalla pannulla nopeasti.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit ja hiero valkosipulimurskaa, suolaa ja pippuria fileepalojen pintaan.
3. Jatka kypsennystä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Hunajalantut


300 g lanttua
40 g voita
2 rkl hunajaa
suolaa ja valkopippuria

1. Paloittele lanttu 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi ja kuullota ne voissa kullankellertäviksi.
2. Lisää joukkoon hunaja, suola ja valkopippuri. Jatka hauduttamista kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat