Lämmitätkö joululaatikoita useampaan kertaan? Ei kannattaisi!

Joululaatikoita ei saisi kuumentaa ja jäähdyttää useita kertoja putkeen.

Jouluruokia valmistetaan monissa perheissä yleensä sellainen määrä, että samoja herkkuja syödään vielä aaton jälkeen monta päivää. Monet tekevätkin sen virheen, että lämmittävät ja jäähdyttävät esimerkiksi joululaatikoita samassa astiassa kerrasta toiseen. Tällöin riski ruokamyrkytykseen kasvaa huomattavasti.

Pidä nämä seikat mielessä valmistaessasi ja syödessäsi joululaatikoita:

– Kuumenna laatikkoruoat yli + 60 ºC:seen
– Pakastetut laatikkoruuat tulisi sulattaa jääkaapissa, niin etteivät ne pääse sulatuksen aikana lämpenemään.
– Älä kuumenna ja jäähdytä laatikoita useita kertoja.
– Älä sekoita kerran lämmitettyä tuotetta uuteen.
– Lämmitä kerralla syötävä määrä laatikkoruokaa ja säilytä loput jääkaapissa kylmässä.
– Käytä puhtaita ottimia.
– Älä pakasta kertaalleen pakastettua tuotetta uudelleen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat