Lakko pysäyttää VR:n ja Finnairin liikenteen: Saako peruuntuneista matkoista rahat takaisin?

Työtaistelu hiljentää rautatiet ja lentokentät 10:28
Rahat takaisin peruuntuneista juna- ja lentomatkoista? Näin vastaavat VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä ja Finnairin uudelleenreitityksistä vastaava johtaja Sami Suokas.

Huomenna torstaina Suomessa alkaa todellinen lakkosuma. Lakko koskee myös Finnairia ja VR:ää.

Finnairin lennot perutaan torstailta ja perjantailta. Finnairin uudelleenreitityksistä vastaava johtaja Sami Suokas kertoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa, että lakon vaikutukset Finnairin lentoliikenteeseen ovat erittäin merkittäviä. 

– Yhteensä noin 550 lentoa joudutaan perumaan. Lennämme noin kaksikymmentä lentoa lakkopäivinä. Tämä vaikuttaa lähes 60 000 asiakkaan lentomatkaan. 

Suokas kertoo, että tällä hetkellä noin 50 000 asiakkaalle on saatu löydettyä uudet lennot tai he ovat hakeneet rahojaan takaisin. Asiakkaat saavat rahansa takaisin perutuista lennoista.

– Asiakkaat saavat rahat takaisin, mikäli emme pysty löytämään heille uutta vastaavaa lentoa. Tämä pitää sisällään mahdolliset lisäpalvelut. Jos meiltä tarjottu uusi lento ei jostain syystä käy asiakkaalle, niin myös siinä tilanteessa asiakas pystyy ensin menemään itsepalveluun katsomaan, löytyykö joitakin toisia lentovaihtoehtoja. Jos mikään niistäkään ei käy asiakkaalle, niin myös tässä tilanteessa asiakas pystyy hakemaan lentolipuista rahat takaisin, Suokas toteaa.

Finnairin asiakas saa rahansa takaisin myös siinä tapauksessa, mikäli on itse perunut lennon lakon takia.

Junaliikenne seisahtuu perjantaina

VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä kertoo, että lakon takia junaliikenne pysähtyy perjantaina. Torstaina lähteneet junat ajetaan vielä määräasemille, mutta muuten liikenne seisahtuu. Perjantaina ainoastaan pohjoiseen päin lähtevät ja sieltä palaavat yöjunat kulkevat.

VR korvaa peruuntuneet matkaliput asiakkailleen täysimääräisenä. VR:llä voi ilman muutosmaksua myös muuttaa muun matkapäivän perjantain tilalle.

– Muuten me palautamme rahat automaattisesti niille asiakkaille, jotka ovat kirjautuneena meidän järjestelmiimme. Jos lippu on hankittu muualta, vaikka lippuautomaatista, niin korvaushakemuksen kautta meidän sivustoltamme voi hakea korvausta, Tyynilä toteaa.

Tyynilä kommentoi, että tilanne tulee vaikuttamaan monen ihmisen arkeen. Myös VR:lle itselleen koituu tilanteesta miljoonaluokan taloudelliset tappiot.

VR:n lakko kestää koko perjantain – puoleen yöhön saakka. Lauantaina lähdetään liikkeelle normaalien aikataulujen mukaisesti ja liikenteen toivotaan olevan viikonloppuna normaalia.

Helmikuun jättilakot: Selvitimme vastaukset eniten kysyttyihin kysymyksiin 3:37
Helmikuun jättilakot: Selvitimme vastaukset eniten kysyttyihin kysymyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat