Lakko iski heti Finnairiin: Näillä kaukolennoilla tehty tankkausvälilaskuja

Polttoainepula uhkaa myös pääkaupunkiseudun paikallisliikennettä 0:58
VIDEO: Polttoainepula uhkaa myös pääkaupunkiseudun paikallisliikennettä.

Lentoyhtiö Finnair on joutunut aloittamaan ylimääräisten välilaskujen tekemisen kaukolennoillaan lakkojen vuoksi. Yhtään Finnairin lentoa ei ole ainakaan toistaiseksi peruttu. 

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo MTV Uutisille, että eilen välilaskuja tehtiin Soulin, New Yorkin ja Tokion lennoilla. Näiden lentojen välitankkauksia on tehty Budapestissa ja Tukholmassa.  

– Välitankkaus Euroopan kohteessa on pidentänyt kaukolentojen matka-aikaa noin tunnilla. Olemme tehneet välilaskut sellaisille reiteille, joissa matka-ajan pidennys ei vaikuta lennon paluuaikaan. Välilaskujen suunnittelu on melkoista palapeliä, Tallqvist toteaa. 

Lisätankkauksesta ylimääräisiä päästöjä

Finnair tankkaa lakkojen takia useat koneensa ulkomailla Helsinki-Vantaan lentoaseman sijaan. 

– Euroopan lennot on lennetty läpitankkauksella. Läpitankkaus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Helsingistä Kööpenhaminaan lentävä kone tankataan Kööpenhaminassa, jolloin se pääsee lentämään takaisin Helsinkiin ja jatkamaan vielä samalla tankkausmäärällä seuraavaan Euroopan kohteeseen. 

Tallqvist muistuttaa, että läpitankkaus lisää kustannuksia sekä päästöjen määrää, koska lentokone on ylimääräisen polttoaineen vuoksi tavallista painavampi. 

– Tarkempia laskelmia lisäkustannuksista on vielä vaikea sanoa.

Lue myös:

    Uusimmat