Lakkautetun United Brotherhoodin edustaja paljastaa lopettamisen syyn: ”Taustalla viranomaisvaino”

5:41
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta.

Lopetetun United Brotherhoodin edustajan Ville Jaatisen mukaan United Brotherhoodin ja sen alajärjestö Bad Unionin toiminnan lopettamisen taustalla on viranomaisten vaino.

– Esitetään perustettomia väitteitä ja käytetään pakkokeinoja väärin, Jaatinen sanoo MTV Uutisille puhelimitse.

United Brotherhood ja Bad Union ilmoittivat lehdistötiedotteella lopettavansa toimintansa. Se tarkoittaa kerhotiloista ja liiveistä luopumista. Poliisi on luokitellut jengit järjestäytyneeksi rikollisuudeksi.

Jaatisen mukaan viranomaiset ovat käyttäneet pakkokeinojaan liian laajasti. Esimerkiksi kotietsintöjä on tehty läheisten ja muiden tuttavien luokse, vaikka näillä ei ole ollut mitään yhteyksiä UB:hen.

– Pakkokeinoihin on riittänyt se, että kerholainen on käynyt kylässä.

Jaatinen viittaa myös vireillä olevaan UB:n lakkautusjuttuun.

 Viranomaiset väittävät, että kerho olisi vaaraksi yleiselle turvallisuudelle demokraattisessa yhteiskunnassa. Mutta kun se ei ole, niin ei sitten olla ollenkaan, Jaatinen toteaa.

Kuvassa UB:n lehdistötiedote. Juttu jatkuu.

Jengitiloista luovuttu

UB:lla oli osastot Lahdessa, Joensuussa, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä sekä Helsingissä, jonka kokoontumistila sijaitsi Tuusulassa.

Jaatisen mukaan niistä on Tamperetta lukuun ottamatta jo luovuttu ja Tampereellakin kyse on enää tilan siivoamisesta.

Valtaosa jengin jäsenistä on vankilassa joko tutkinta- tai vankeusvankeina. Tämä tarkoittaa sitä, että valtaosa liiveistä on poliisin hallussa. Jaatisen mukaan entiset jäsenet tekevät nyt omat ratkaisunsa.

Mitään uusia kerhoja ei ole perusteilla.

22 vuotta Rogues Gallery ja United Brotherhood jengeissä mukana ollut Jaatinen sanoo olevansa niin sanotusti ”täysin palvellut” ja aikoo keskittyä elämässään nyt muihin asioihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja