Lähteet HS:lle: Hallituksen ja Jan Vapaavuoren välit kiristyneet koronalinjausten vuoksi – nämä asiat aiheuttaneet närää

7:10
Katso yllä oleva video: Helsingin "koronabileet" olivat liikaa – pormestari Vapaavuori kertoo, miten juhlintaan puututaan.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) välit ovat kiristyneet erityisesti viimeisen viikon aikana, kertovat hallituslähteet Helsingin Sanomille.

Syiksi kerrotaan erimielisyydet koronalinjauksista ja Vapaavuoren julkisuudessa esittämä hallituksen päätösten arvostelu.

Katso yllä oleva video: Helsingin "koronabileet" olivat liikaa – pormestari Vapaavuori kertoo, miten juhlintaan puututaan.

Hallitus julkaisi viime viikon lopulla harrastuksia ja yleisötilaisuuksia koskevan periaatepäätöksen, jonka Vapaavuori tyrmäsi, koska siinä ei lueteltu tarkkuudella, mitä urheilulajeja ja harrastuksia tulisi suositella keskeytettäviksi.

Hallituksen piirissä kerrotaan katsottavan, ettei Vapaavuori ole itse tehnyt tarpeeksi koronaviruksen torjunnassa pääkaupunkiseudulla.

HS:n lähteiden mukaan Vapaavuoren välit ovat erityisen hyisiä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuruun (sd.) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoon (kesk.).

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja