Helsingin pormestari Vapaavuori arvostelee ravintolarajoituksia MTV:n haastattelussa: "Tässä tulee valtava määrä sijaiskärsijöitä"

0:44
Video: Vapaavuori kritisoi Uudenmaan kiristyviä ravintolarajoituksia – toivoo tasapuolista kohtelua

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei yllättynyt hallituksen uusista ravintolarajoituksista.

Sunnuntaista alkaen koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueella olevien ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 22 ja suljettava ravintola tuntia myöhemmin.

Myös asiakkaita saa ottaa sisään vain puolet normaaliin nähden.

Vapaavuori vaikutti pettyneeltä rajoituksiin.

– On se surullista, sillä olisin toivonut, että hieman kevyemmillä rajoituksilla olisimme voineet mennä eteenpäin. Tässä tulee valtava määrä sijaiskärsijöitä, Vapaavuori kommentoi.

THL kertoi tänään, että yökerhoista saatuja tartuntoja on paljon.

Pääkaupunkiseudulla kuitenkin haluttaisiin tehdä yksilöidympiä rajoituksia.

– Monia sellaisia ravintoloitsijoita ja heidän tuhansia työntekijöitään ajautuu ahdinkoon tilanteessa, jossa heidän ravintoloissaan ei ole ollut tartuntoja, kaikkia turvatoimenpiteitä on noudatettu ja missä riski ei kuitenkaan ole kamalan suuri, Vapaavuori pohti.

Vapaavuori ei ainakaan suoraan halunnut torua hallitusta.

– En halua arvioida hallitusta päätöksestä. Totean vain, että olisin toivonut, ettei olisi tarvinnut mennä näin kategorisiin määräyksiin, ja määräyksiin, jotka olennaisesti hankaloittavat monien sellaisten kahviloiden, ravintoloiden ja huoltoasemien elämää, jotka eivät ole kuitenkaan olleet keskeinen riskitekijä ainakaan taudin tässä vaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja